#

Блог на Мирослав Севлиевски

Блог на Мирослав Севлиевски за политика, случки, хора, емоции и факти

Няма време за губене

 

Мирослав Севлиевски: АКО ПАРЛАМЕНТЪТ МЪРЗЕЛУВА, РИСКУВА ПРИЕМАНЕТО НА БЪЛГАРИЯ В ЕС

14 Февруари 2005 г., публикувано в ????????

Старите партии отстояват мястото си с лъжи и компромати, Новото време предлага политика и правила, казва нововремецът

Вотът на недоверие към правителството не мина. Как виждате политическата ситуация от тук нататък и мястото на Новото време, като политически субект? 

- Остават три месеца работа на това Народно събрание. Новото време не подкрепи вота на недоверие, защото бе подписано споразумение, с което заедно с НДСВ и ДПС се ангажираме да осигурим не само политическа стабилност на парламента, но и той да работи ефективно през тези три месеца. Има много закони, които ако не бъдат приети сега, България рискува приемането си в ЕС. Това е аргументът, с който ние подписахме споразумението. И за пореден път ще кажа, че приемам позицията на Новото време за голям политически успех. Не само осигурихме тази наистина необходима на страната политическа стабилност, но и ще направим всичко възможно промените в конституцията и законодателството да станат факт до края на мандата. Новото време е фактор, който не може да бъде пренебрегван. Това е моят извод, а и този на останалите политически сили. 

Как ще коментирате поведението на обединената опозиция?

- Опозицията показа, че не може да бъде обединена. Там имаше и продължава да има само една мисъл – да свалим правителството от власт, пък да става каквото ще. И всеки се опитва да употреби кризата в своя предизборна полза, без значение, че това ще навреди на страната. Именно това поведение ни накара да се оттеглим от групата, която внесе вота на недоверие. И тъй като им объркахме сметките, сега Новото време им е виновно за всичко. Старите партии имат нужда от враг, без него – без възможността да заклеймяват и дискредитират някого, те не знаят как да се държат и какво да говорят

Логично ли беше едно ляво-дясното обединение?

- Логично беше всички политически сили да се обединят срещу опитите да бъде нарушавана конституцията и парламентарните практики. Нелогични обаче са последвалите действия на БСП, ДСБ и СДС. Всеки започна да дърпа чергата към себе си и да измисля нови допълнения към постигнатия консенсус, че се обединяваме, за да подобрим работата на парламента. Всеки си правеше сметките, че ще успее да вземе властта без избори. От отношението на избирателите им се видя, че никой не спечели от това – и левицата, и десницата отбеляза спад в подкрепата. А няма по-ярко доказателство от това, че дори собствените им членове и симпатизанти не разбират тази особена коалиция. Тези хора обещаваха стабилност, а направиха всичко възможно да задълбочат кризата.

През последните две седмици Новото време бе най-коментираната и най-критикуваната  политическа партия. Върху вас бяха отправени много нападки – основателни ли са те?

- Щеше да е в противоречие с политическата логика, ако всички ни хвалеха. Да си говорим честно – всички искаха да употребят гласовете на Новото време в своя полза. И когато номерът им не мина, съвсем нормално е да прехвърлят отговорността върху някого. Новото време е дразнител още от мига, в който се учреди. Ние внасяме закони и ги отстояваме, ние налагаме нови политически и парламентарни правила. Това че и БСП, и Костов така яростно ни нападат и ни обвиняват във всички смъртни грехове, всъщност означава, че ни признават за силен противник. Нямам нищо против да съм противник на старите партии, които освен езика на войната, не знаят друг. Те отново показаха, че освен с лъжи и компромати, няма с какво друго да си отстояват мястото в политиката. За три години се видя ясно, че на полето на идеите и на модерното законодателство Новото време няма особена конкуренция.

Очаква ли се министерско кресло за Новото време?

- Ние очакваме 39-ият парламент да свърши това, за което бе избран. България да стане член на ЕС по цивилизован начин. Да отидем на избори по нови правила и избирателите да решат кой да ги управлява следващия мандат.

Дона МИТЕВА
В. “Бургас днес и утре”, 14 февруари 2005 г.

Коментари

uthuyic

05 Февруари 2011 г., 22:32 часа

EHoz5t <a href="http://cqrthzsmrufg.com/">cqrthzsmrufg</a>, [url=http://rnjisdizkdko.com/]rnjisdizkdko[/url], [link=http://budwalxhmlon.com/]budwalxhmlon[/link], http://yhjrmwsxvsok.com/

efwiwdfckg

04 Февруари 2010 г., 22:17 часа

YZkyfm <a href="http://yoorvgcbuubv.com/">yoorvgcbuubv</a>, [url=http://vsxfwexciogt.com/]vsxfwexciogt[/url], [link=http://fqpshmwylcmh.com/]fqpshmwylcmh[/link], http://zsvxmxmfsjzf.com/

Видео

Новото ВремеНавигация

Категории

Последни теми

Линкове

Блогрол

Архив

Абонамент