#

Блог на Мирослав Севлиевски

Блог на Мирослав Севлиевски за политика, случки, хора, емоции и факти

Няма време за губене

 

Мирослав Севлиевски: СНИМКИТЕ ВЪВ ВЕСТНИЦИТЕ НЕ СА ПОКАЗАТЕЛ ЗА УСПЕХА

07 Февруари 2005 г., публикувано в ????????

Господин Севлиевски, остро атакувахте Лидия Шулева, която е считана за един от успешните министри в правителството на Сакскобургготски. От какво недоволства "Новото време"? Шулева се нарежда сред отличниците на кабинета.

- Напоследък стана практика да се съди, че един министър или държавен чиновник е успешен по броя на неговите снимки във вестниците или по броя на участията в сутрешните предавания на националните телевизии. Ако това е критерий, то категорично има отличници. И веднага след ген. Бойко Борисов се нарежда Лидия Шулева. Но ако се сложи кантар на работата, която тя е свършила, може да се види, че има много захванати неща, а нищо не е довършено. Е, може и да има довършени неща, където не работа за пет стотинки не е свършила за държавата, а някой е взел петте стотинки. Но както се знае, винаги идва време, когато този, който се занимава с политика, трябва да отговаря. И Иван Костов смяташе, че няма да отговаря, а ето, че вече четвърта година му се задават въпроси и той продължава да не намира най-добрите отговори.

Кои според вашите критерии са успешните министри?

- Контрапункт на Шулева, ако говорим за жена, е Меглена Кунева. Кунева има снимки в медиите, защото върши работа. Не се натрапва, както прави Шулева. Не е претенциозна, но работата й е изискана.

Какво е започнала Шулева и не го е довършила?

- Като министър на икономиката няма една стратегия за приватизация на големи фирми, която да е минала през българския парламент. И защо това е така, е въпрос към Шулева, а не към парламента.

Кой друг от членовете на правителството поставяте редом до Шулева?

- Валентин Церовски, Божидар Абрашев, Игор Дамянов. А има и такива министри, на които не им знаем имената. Следователно и те не са свършили работа за пет пари. Ако направим тест, съм готов да се обзаложа, че ще има имена, за които никой няма да сети.

Ще подкрепите ли оставката на Герджиков?

- Да, защото допусна парламентът да бъде превърнат в марионетка на един министър. Вторият в държавната йерархия позволи всички народни представители да бъдат разигравани като маймуни.

Настоявате и за оставката на Шулева. Какво ви отговарят на искането?

- Както виждате, не ни отговарят.

Как ще коментирате твърдението, че неприятностите, които "Новото време" създава на Шулева, се дължат на враждата й с Милен Велчев, който е считан пък за ваш любимец?

- Първо, не зная дали има конфликт между Шулева и Велчев. След това тя не може да се състезава с Велчев. Все едно да се надбягват кон и кокошка.

Защо атакувате Церовски и концесията за автомагистрала "Тракия"?

- Заради липсата на прозрачност. Винаги, винаги, винаги "Новото време" иска едно основно нещо - прозрачност. В политиката не е възможно нещо да остане скрито-покрито. А когато се прави, отвращава избирателите. Отвратените избиратели не участват в избори. А неучастието вещае края на държавата. "Новото време" не иска тази държава да има край.

Списание “Тема”, 7 февруари 2005 г.

Коментари

pmnqjhvu

05 Февруари 2011 г., 22:30 часа

Nf54SJ <a href="http://bbsfzhhujvuo.com/">bbsfzhhujvuo</a>, [url=http://xfisdlbdozhk.com/]xfisdlbdozhk[/url], [link=http://qitdddtucewq.com/]qitdddtucewq[/link], http://lmijtoeaedhe.com/

Видео

Новото ВремеНавигация

Категории

Последни теми

Линкове

Блогрол

Архив

Абонамент