#

Блог на Мирослав Севлиевски

Блог на Мирослав Севлиевски за политика, случки, хора, емоции и факти

Няма време за губене

 

НОВОТО ВРЕМЕ Е ТАРАЛЕЖ В ГАЩИТЕ НА ХОРАТА БЕЗ ИДЕИ

14 Юни 2005 г., публикувано в ????????

Мирослав СЕВЛИЕВСКИ

Новото време не е вълшебна приказка, Новото време е политика, която се случва.
Политика, която показа как и най-малката група в българския парламент може да внесе 71 закона, от които са приети 35. И това не са кръпки в овехтялото законодателство, това са изцяло нови проекти, които създадоха правилата за модернизация на политическия, икономическия и социалния модел в България. Това е нашата визитна картичка. И е много странно, че се намират хора, които обилно разсъждават по темата “Който няма идеи, плаща концерти”. Още по-странно е, че си позволяват да говорят от името на “цялата нация”. Имаше такива времена, когато това беше възможно, даже задължително. Имаше пак такива хора, които си позволяваха да изземат правото на българите да решават и да им казват какво всъщност трябва да мислят.
Новото време е таралеж в гащите на такива хора, които страдат по старите времена и по старите партии. Таралеж сме в гащите на всеки, който при липса на лична стойност се произнася от името на всички българи.
Ние не само имаме идеи, но тези идеи вече са действащо модерно българско законодателство. Тези закони направиха невъзможно някой да отнема правото на всеки българин сам да решава как да живее, мисли, работи и говори. Странно е да твърдиш, че новите правила в България са “ей така – за майтап”. Ние направихме партия, точно затова – политиците да правят такава политика, която да не позволява на никого да си прави майтап с правилата и законите. На тези, които са се взрели в предизборните клипове и са пропуснали 4-те години парламентарен мандат, ще припомня. Законите на Новото време създадоха прозрачна и предвидима правна рамка за бизнеса, която да го стимулира, а не да го командва. Приет беше новият регламент за разпореждане, управление и отчитане на държавната и общинската собственост, въведен беше публичен регистър, с който условията за участие, сключването на приватизационни и концесионните сделки и тяхното развитие и спазване станаха обществено достояние. Беше създаден най-бързо развиващият се капиталов пазар на Балканите. Докато останалите партии се опитваха да ухажват бизнеса и то само предизборно, Новото време написа и внесе законите, които го насърчават и му дават публичните правила за развитие. Новото време направи така, че да има 130 милиона за модернизация на всички български училища. И нито един от нас – “петимата от клипа” не е отишъл да раздава предизборно компютри и да се снима за телевизионната хроника. Новото време намали данък дивидент и въведе данъчни преференции за инвестиции в научноизследователската дейност.
Странно е, когато това бива наричано вълшебна приказка. Това е реалната политика.
И разбирам онези, които дори листовки си напечатаха, за да ги лепят върху плакатите на Новото време – та да може поне те самите да си повярват на твърдението, че Новото време няма идеи.
Ние направихме партия, защото знаем, че националната идея за Успешна България не може да се осъществи, без да се използват единствено и само законовите и конституционни рамки за водене на политика от името на обществото. Тази партия показа как може държавата – чрез новия регламент и закони, да защити правото на всеки българин да разполагат свободно със своите знания и информация. И никой да не може да си присвоява правото да решава вместо хората, или да подчинява техните индивидуални цели за по-добър живот и реализация на нечия партийна воля.


В. “Труд”, 14 юни 2005 г.

Коментари

qhxciq

04 Февруари 2010 г., 21:43 часа

25ou1o <a href="http://deawkesypegt.com/">deawkesypegt</a>, [url=http://gabziefcdmff.com/]gabziefcdmff[/url], [link=http://pssjzupeajua.com/]pssjzupeajua[/link], http://mumhngcuzomf.com/

Видео

Новото ВремеНавигация

Категории

Последни теми

Линкове

Блогрол

Архив

Абонамент