#

Блог на Мирослав Севлиевски

Блог на Мирослав Севлиевски за политика, случки, хора, емоции и факти

Няма време за губене

 

ПОЛИТИКАТА НА НОВОТО ВРЕМЕ Е В ЗАКОНА ЗА БЮДЖЕТА

25 Януари 2005 г., публикувано в ????????

Мирослав СЕВЛИЕВСКИ

Политиката на “Новото време” за възраждането на българското образование не е партиен призив, а е реалност. Стратегията ни за развитието на образованието и науката, за превръщането им в национален приоритет и в елемент от националната сигурност, която “Новото време” защитава, има своя реален израз в Закона за държавния бюджет за 2005 година.
Не са нужни коментари на това, което е записано в чл. 1 (2) за разходите: “Резерв за непредвидени и неотложни разходи 274 милиона лева, от тях за структурни реформи 218 500 000, в това число за развитие на образованието и науката – 130 милиона лева.
Наличието на тези 130 милиона в държавния бюджет са политиката на “Новото време”. Те са доказателство не само за промяната, която наложихме при обсъждането на закона – промени да се обсъждат преди внасянето на проекта и в открит политически диалог да се налагат приоритети. Тези 130 милиона са и реалното начало на целенасочена политическа и държавна грижа за образованието. Те са и израз на конституционното задължение на българския парламент да контролира изпълнението на бюджета и ангажиментите, поети от правителството по него. “Новото време” постигна успех не само с отпускането на тези допълнителни средства за модернизация на образованието, но и като подписа споразумение с правителството и управляващото мнозинство за стратегии за инвестиране в този сектор и за прозрачност на финансите.
“Новото време” прави реална политика, това беше основанието ни и за отделянето в самостоятелна парламентарна група, и за създаването на партията. Ще направим така, че правителството да представи още в този парламент стратегиите, за които се задължи пред българския парламент, и с които ще започне модернизирането на българското образование и наука.


В. “Черноморски фар” – Бургас, 25 януари 2005 г.

Коментари

nfhyqjkwvg

04 Февруари 2010 г., 22:26 часа

TJZuFv <a href="http://xzsgknmghftv.com/">xzsgknmghftv</a>, [url=http://twhbqprjtzbz.com/]twhbqprjtzbz[/url], [link=http://vnrhwatkzyny.com/]vnrhwatkzyny[/link], http://emvvfyavzdll.com/

Видео

Новото ВремеНавигация

Категории

Последни теми

Линкове

Блогрол

Архив

Абонамент