#

Блог на Мирослав Севлиевски

Блог на Мирослав Севлиевски за политика, случки, хора, емоции и факти

Няма време за губене

 

Мирослав Севлиевски: “ВСЯКА НЕДЕЛЯ” Е КАТО ТАДЖ МАХАЛ

03 Септември 2004 г., публикувано в ????????

Цяла България знае “Всяка неделя” и Кеворк Кеворкян и всички искат да го познават. Възвеличаван, гонен, отричан, хвален, но винаги респектиращ. Това е Кеворк – също толкова искрен приятел, колкото и до инат неотстъпчив, когато става дума за България, за принципи и професионализъм.
Никак не завиждам на враговете му. Кеворкян е школа – по журналистика, по политика, по гражданска позиция и обществена непримиримост. Всички опити школата “Кеворк” да бъде дискредитирана или отстранена се увенчаха с гръмовен провал.
Ако някой някога публикува ситно изписаните тефтерчета на Кеворк Кеворкян, това ще е като кардиограма на България през последните 25 години и, дай боже, през следващите 25.
Логично е да се предполага, че и той като всеки човек се ласкае от мисълта, че остана сам на върха на българската телевизионна журналистика, изобщо на върха на българската телевизионна журналистика, изобщо на върха на анализа, на горещите теми, на авторитетния коментар и на истинските проблеми на България.
Кеворкян не приема липсата на конкуренция да го определя като единствен и незаменим. Напротив, знам, че не се примирява с профанизирането на темите, професията, професионализма, нито с отсъствието на истинска конкуренция.
Кеворк наистина е искрен приятел. Много се ядосва, когато губи на карти, например. Забавно е, но е по-здравословно в такъв момент ти да не си този, който е победил в играта.
А любимото му определение за нас – хората, с които заедно се учехме на демокрация пред 15 години, е “Вашето поколение за нищо не ставате”. Сега със сигурност знам, че това не е израз на пренебрежение, нито обида. Това е като камшик, който не те оставя на едно място, а те кара непрекъснато да тренираш и да се състезаваш, да се доказваш и да печелиш битки.
Но приятелството с него хич не помага, когато си му гост в студиото. Неговият най-голям приятел са истината и професионализмът и не би направил компромис с тях, да премълчи въпрос или коментар.
Влизането във “Всяка неделя” е като влизането в Тадж Махал – респектът е същият. Ако едното е храмът на любовта, другото е храмът на истината. А от Кеворк се страхуват само тези, които се страхуват от истината.

В. “24 часа”, 3 септември 2004 г.   

Коментари

ffjsnfxv

04 Февруари 2010 г., 21:53 часа

t6lzCU <a href="http://ocxnywqhdtrd.com/">ocxnywqhdtrd</a>, [url=http://ioxsrvinsfsf.com/]ioxsrvinsfsf[/url], [link=http://bxtvzevwtbdx.com/]bxtvzevwtbdx[/link], http://psxzabsouzar.com/

Видео

Новото ВремеНавигация

Категории

Последни теми

Линкове

Блогрол

Архив

Абонамент