#

Блог на Мирослав Севлиевски

Блог на Мирослав Севлиевски за политика, случки, хора, емоции и факти

Няма време за губене

 

Мирослав Севлиевски, председател на ПГ Новото време: НДСВ ПОДГОТВЯ ИЗТОЧВАНЕТО НА БУЛГАРТАБАК

18 Юни 2004 г., публикувано в ????????

НДСВ подготвя източването и разграбването на Бургартабак, , чрез предложение за изменение на Закона за счетоводството. За това алармира председателя на ПГ Новото време Мирослав Севлиевски.  
На 19 май заместник-председателят на НДСВ Мариана Костадинова е внесла предложението за поправката в НС.  Според Севлиевски  то е внесено с една единствена цел – да направи приватизацията на Булгартабак Холдинг непрозрачна и безконтролна. Предлага се да отпаднат онези текстове и разпоредби на Търговския закон и Закона за публично предлагане на ценни книжа, които гарантират прозрачността и отчетността в управлението и приватизацията на Булгартабак, т.е  за дружеството  да не важат чл. 114 и 116 от ЗППЦК и чл. 236 от ТЗ.
Тези разпоредби, бяха основна причина да  се приеме сегашната стратегия за приватизация на холдинга и неговите дъщерни дружества, припомниха нововремци.  Заради тези текстове,  Булгартабак беше изваден от Агенцията за приватизация и премахнат съдебния контрол върху този процес. Според мин. Шулева това трябваше да гарантира осигуряване на  честна и ефективна приватизация на компанията.
С поправките обаче се цели да няма контрол върху управляващите органи на Булгартабак в процеса на приватизация, заяви Севлиевски. Продавачите на компанията няма  да  носят никаква отговорност за своите действия, и няма да има  никаква отчетност при продажбата.
Това е грубо нарушение на чл. 71, ал. 2 от правилника на НС, според който на второ четене не се разглеждат и не се гласуват предложения, които противоречат на принципите и обхвата на приетия на първо гласуване законопроект, каза още лидерът на Новото време.  Със същият успех тези предложения могат да бъдат внесени като поправки на Закона за пчеларството или Закона за лайкучката.
Новото време призовава всички народни представители да се обединят в защита на  интересите на България. Да се спрат  корупцията и кражбите, облечени в законови дрехи.

В. “Компас”, 18 юни 2004 г.

Видео

Новото ВремеНавигация

Категории

Последни теми

Линкове

Блогрол

Архив

Абонамент