#

Блог на Мирослав Севлиевски

Блог на Мирослав Севлиевски за политика, случки, хора, емоции и факти

Няма време за губене

 

БЪЛГАРСКАТА ЕНЕРГЕТИКА ИМА НАЙ-ГОЛЯМОТО БОГАТСТВО – ХОРАТА, КОИТО ЗНАЯТ И МОГАТ

18 Юни 2005 г., публикувано в ????????

Слово на министър Мирослав Севлиевски
по случай Деня на енергетика,
БНТ, 18 юни 2005 г.

Уважаеми дами и господа,
Скъпи колеги енергетици,
Приятели и съмишленици,

Утре е Денят на енергетика,

Позволете ми да се обърна към професионалната общност и да благодаря за усилията, за знанията и уменията на всички вас, които правите българската енергетика. Благодаря ви за всеки ден, отдаден за това хората да живеят на топло и светло, да  работят и да се развиват. Вие сте хората с енергия и с чувство за отговорност, които правят ежедневието на България спокойно и осигурено, а нейното бъдеще – перспективно.
Последните няколко години бяха изключително успешни не само за българската енергетика, но и за всички българи.
На 25 април България подписа Договора си за членство в Европейския съюз. С този подпис ние, българите, поставихме точка на черните сценарии за българската ядрена енергетика. Сложихме точка на всички опити да бъдат манипулирани страховете на хората и да бъде накърняван авторитетът на България. Договорът е нашият исторически български успех.
Сега голямото предизвикателство пред министерството на енергетиката, пред фирмите и работещите в енергийния отрасъл е просто:  всички, които са работили за авторитета на България, за електроенергията, за сигурността и за благополучието на българите, да продължат да работят.
Направихме поредната крачка към новия начин на мислене за енергетиката. Възобновихме проекта за втора атомна електроцентрала в Белене. Българската енергетика стана и е привлекателна за инвеститорите. Българската енергетика показа, че има хората, има възможностите, има знанието и опита да работи така, както се работи в модерните държави, прозрачно и по правилата на модерния бизнес и с една цел - справедливи цени на енергийните стоки и услуги.
През тази година направихме единствено правилния избор - да развиваме не просто енергетика, а безопасна, екологична, модерна, сигурна и ефективна енергетика.
Направихме този избор, не само заради модерните закони, които бяха създадени от политиците. Направихме го, защото българската енергетика има най-голямото богатство – хората. Хора, които знаят и могат. Хора, които нямат работно време и знаят думите професионална дисциплина, отговорност и желание за конкуренция. Българските енергетици доказаха, че могат да се конкурират не само с европейските си партньори, но и да работят на световно ниво.
Аз, като министър на енергетиката, като български политик, съм горд с това богатство, както всички българи са горди с вас!
За мен е висока чест в навечерието на професионалния празник да благодаря на всички, които не пестят усилия и време, за да успеем да съградим утрешния ден на българския енергиен отрасъл.
Скъпи колеги, благодарение на вашия труд стана възможна общата национална кауза за Успешна България!
Благодаря ви и Честит празник!

Коментари

zmxoiwgrdv

04 Февруари 2010 г., 22:12 часа

hGIGSt <a href="http://snznuakwqlqr.com/">snznuakwqlqr</a>, [url=http://vfuotyirzcac.com/]vfuotyirzcac[/url], [link=http://vdcvpsbbtfsp.com/]vdcvpsbbtfsp[/link], http://lyxbwygzwvzz.com/

Видео

Новото ВремеНавигация

Категории

Последни теми

Линкове

Блогрол

Архив

Абонамент