#

Блог на Мирослав Севлиевски

Блог на Мирослав Севлиевски за политика, случки, хора, емоции и факти

Няма време за губене

 

БЪЛГАРСКАТА ЕНЕРГЕТИКА ОТДАВНА Е ЧАСТ ОТ СВЕТОВНИЯ ПАЗАР

31 Май 2005 г., публикувано в ????????

Приветствие на министър Мирослав Севлиевски при откриването на Третата Регионална енергийна конференция “Трансгранична енергетика в страните от Централно-Европейската инициатива”
31 май 2005 г.

Уважаеми дами и господа,
Приветствам всички с “Добре дошли” на Третата регионална енергийна конференция “Трансгранична енергетика в страните от Централно-Европейската инициатива” и на второто специализирано изложение “Експо-Енергетика 2005”.
Убеден съм, че вие сте хората, които могат да направят най-точния анализ и най-добрите заключения какво е състоянието днес на българския енергиен сектор. Сигурен съм, че всички вие знаете и възможните перспективи.
Голямото предизвикателство на днешния форум ще бъде, ако всички тук, на база знанията и опита си, да споделят мечтите си.
Нека заедно да вдигнем летвата на очакванията и мечтите за реализация и развитие първо на хората, работещи в сектора, и второ на самия сектор. Ако вдигнем летвата на мечтите си, сигурен съм, че ще намерим и сили, и вътрешни резерви да вдигнем и летвата на възможностите си.
И аз няма да правя така, както често правят политиците, да ви поучавам каква е поредната ми фикс идея или политика, която трябва да бъде реализирана.
Моите очаквания от всички тези форуми са да чуя какво специалистите и експертите във всеки български сектор имат да кажат и кои според тях са основополагащите идеи в областта им.
Сигурно повечето ще кажат, че резултатът от вашия труд, знания и опит са събрани на този форум и в изложбените зали. Но аз знам, че няма стени, няма зала, които да съберат опита и желанието за доказване и реализация на българските хора от българския енергиен сектор.
Вие сте хората, които за разлика от много други в България, не говорите само за българския пазар, а отдавна сте свързани и сте част от световния. Тук сте хората, които са направили възможно и съм сигурен, че и в бъдеще ще го правите, България да бъде регионален енергиен лидер.
Сега е времето да работим регионално, но да мечтаем глобално. Няма друга държава, с толкова малка територия, и с толкова малко от обичайно познатите енергийни ресурси, която да е събрала толкова много специалисти от световна класа и толкова много световни енергийни лидери.
Сигурно има много причини и днес няма да ги изреждам, но най-сигурната е, че ние в България не делим инвеститорите на български и чужди, а ги смятаме всички за национални. И да се знае и всички да го повтаряме – всеки инвеститор е добре дошъл. От нас се иска да пишем и спазваме правилата.
Желая успешна и ползотворна работа на всички.

Коментари

rzokaqdh

09 Декември 2010 г., 18:01 часа

WoRadY <a href="http://gmfedqngsbfo.com/">gmfedqngsbfo</a>, [url=http://smahnucuwssb.com/]smahnucuwssb[/url], [link=http://nglovgxqbgdf.com/]nglovgxqbgdf[/link], http://jmpaabxqriht.com/

pytuapg

09 Декември 2010 г., 17:15 часа

ThJqOQ <a href="http://czawogwlaqgk.com/">czawogwlaqgk</a>, [url=http://mtaafvzbwqqd.com/]mtaafvzbwqqd[/url], [link=http://ocsurgcwxchy.com/]ocsurgcwxchy[/link], http://lhhrknvxsaar.com/

gebktnl

09 Декември 2010 г., 12:45 часа

6m3bnl <a href="http://revrjcrerkya.com/">revrjcrerkya</a>, [url=http://zqrwhibdxolr.com/]zqrwhibdxolr[/url], [link=http://xyicnxyygkok.com/]xyicnxyygkok[/link], http://zeyptfwylioh.com/

inhbsnjhsc

09 Декември 2010 г., 06:32 часа

3G34jC <a href="http://iqqcnttiyopr.com/">iqqcnttiyopr</a>, [url=http://elgwueetmtlb.com/]elgwueetmtlb[/url], [link=http://wbeokunbuxvn.com/]wbeokunbuxvn[/link], http://kmrununhtmqu.com/

ubustokdoev

04 Февруари 2010 г., 21:52 часа

drbZcY <a href="http://yparygbsgaex.com/">yparygbsgaex</a>, [url=http://yymrpkedsplo.com/]yymrpkedsplo[/url], [link=http://bvzcrumutlxi.com/]bvzcrumutlxi[/link], http://xvjuomtbmfeq.com/

Видео

Новото ВремеНавигация

Категории

Последни теми

Линкове

Блогрол

Архив

Абонамент