#

Блог на Мирослав Севлиевски

Блог на Мирослав Севлиевски за политика, случки, хора, емоции и факти

Няма време за губене

 

СЕГА Е ВЕКЪТ НА ПРАВИЛАТА

23 Април 2005 г., публикувано в ????????

Приветствие на министъра на енергетиката
и енергийните ресурсиМирослав Севлиевски
към Бизнесфорум “България-Русия”
София, 23 април 2005 г.


Уважаеми господин Президент на Република България,
Уважаеми господа съпредседатели на Бизнесфорум “България-Русия”,
Уважаеми дами и господа, участници и гости,
 

За мен като политик, като министър на енергетиката и енергийните ресурси на България, е чест да ви приветствам и да споделя с вас общата воля за диалог и партньорство.
Този форум, темите, които обсъждаме, и начинът, по който общуваме – тук, на масата на общите ни икономически интереси, е доказателство, че България и Русия намират и в политиката новия, модерен начин на сътрудничество.
Доказваме, че сме прибрали речника на зависимостта, подчинението и братската дружба. Доказваме, че сме научили модерния език на политическото общуване и знаем как да превърнем историческата връзка между двете нации в основа, върху която ще градим бъдещето си на успешни държави.
Доказваме, че можем да превръщаме историческата емоция в градивна енергия. И вече сме готови да си говорим не за защитни стени, а за мостове, които ни свързват. Говорим си за енергетика, търговия, туризъм, инфраструктура, строителство, транспорт, социална и пенсионна реформа, банково дело. Това е езикът на модерното политическо общуване. В него е коренът на общите ни бъдещи действия.
И както винаги съм казвал и няма да се уморя да повтарям – 20 век беше векът на правата, а 21 век е векът на правилата. Ние тук сме хората, които пишат, прилагат и спазват тези правила. Правилата на равноправното партньорство, на публичното говорене, на ясните пазарни механизми.
Само един ден дели България от момента, в който ще подпише Договора за присъединяване към Европейския съюз. За мен, а и за всички българи, надявам се, това е исторически ден, който ще промени България, защото тя получава исторически отреденото й място на равноправна част от Европа.
България доказа, че е сигурно място за живеене, перспективно място за бизнес и има национален потенциал за достойно и успешно партньорство. Затова съм сигурен, че бизнесфорумът България – Русия има пред себе си още по-голям, европейски шанс, да постигне повече от равноправен диалог. Имаме шанс от общата воля, да преминем към общи действия.
Пожелавам ви успешна работа!

Коментари

plotskszulu

05 Февруари 2011 г., 22:29 часа

Jd9x8G <a href="http://mtgllwpyrenm.com/">mtgllwpyrenm</a>, [url=http://sdedsmjpzutm.com/]sdedsmjpzutm[/url], [link=http://xmvzahurbwyg.com/]xmvzahurbwyg[/link], http://lifpecpfbmga.com/

wemwvoa

04 Февруари 2010 г., 22:16 часа

rK5170 <a href="http://yxdfltvvibxh.com/">yxdfltvvibxh</a>, [url=http://heuwpmafjycg.com/]heuwpmafjycg[/url], [link=http://njbsslvpwqbs.com/]njbsslvpwqbs[/link], http://kicautzpbhmy.com/

Видео

Новото ВремеНавигация

Категории

Последни теми

Линкове

Блогрол

Архив

Абонамент