#

Блог на Мирослав Севлиевски

Блог на Мирослав Севлиевски за политика, случки, хора, емоции и факти

Няма време за губене

 

Мирослав Севлиевски, депутат от НДСВ: ОТПАДНАЛИТЕ ОТ ВЛАСТТА НИ ПРОВОКИРАТ

08 Март 2002 г., публикувано в ????????

Господин Севлиевски, хипотезата, че може да бъде поискана оставката ви от ваши колеги, означава ли за вас, че не можете да поемете отговорностите, с които сте натоварени?

- Аз съм готов да си поема моята отговорност. Смятам, че всеки днес в България трябва да си поеме отговорността. Неразбориите сред депутатите ги отдавам на влиянието на външни сили на НДСВ, на които не им изнася движението да има единна Парламентарна група, която да работи в екип.

Кои са тези външни сили?

Много са. Да кажем, че на първо място са хората от опозицията, които са останали извън властта. Вероятно са и такива, които имат икономически интереси.

Кого визирате точно?

- Към днешна дата никого конкретно.

А защо се стигна до тези пререкания в ПГ на НДСВ?

- В групата ни не виждам кой знае какви конфликти, но е важно какво излиза във виртуалната политика - която е политиката на медиите и на комуникациите. Ако погледнем в нея към днешна дата и направим количествен или качествен анализ, се забелязва точно това, че в НДСВ има проблеми, междуличностни конфликти и т. н. Дали това отговаря на реалностите, е друг въпрос.

А как е в реалната политика?

- В нея се случват различни неща и много хора не са готови да поемат предизвикателството българската политика да се модернизира. Ние всички трябва да намерим сили да преодолеем тази тенденция.

Светлана БЕЛОУСОВА
В. “Пари”, 8 март 2002 г.

Видео

Новото ВремеНавигация

Категории

Последни теми

Линкове

Блогрол

Архив

Абонамент