#

Блог на Мирослав Севлиевски

Блог на Мирослав Севлиевски за политика, случки, хора, емоции и факти

Няма време за губене

 

Архив за месец Декември 2007

Това е блог за политика, случки, събития, хора, преживелици, пътешествия, емоции и факти - всякакви и най-вече политически.

Някои от тези събития и хора са част от историята на България, други със сигурност няма да попаднат там.

Някои са просто нещата, които са нашарили живота ми. Има ги в текстове. Има ги и в снимки, които и без думи разказват достатъчно.

Бутафорни избори означават бутафорна демокрация и икономика

11 Декември 2007 г., публикувано в Обща

Ние в “Новото време” сме изключително притеснени от начина, по който приключват делата по жалбите за нарушенията на последните местни избори. Това, което аз виждам през последния един месец, са опити за бъде задраскано всичко, което българският народ 18 години прави. Виждам абсолютен отказ от европейските и международни норми за организиране и провеждане на честни избори в България. Виждам абсолютно грубо нарушаване на гражданските и човешките права.

Мирослав Севлиевски, “Новото време”, и Димитър Луджев, бивш вицепремиер, в интервю за „Тази сутрин” - БТВ, 11 декември 2007

Водещ: Добро на зрителите на БТВ. Вчерашното ни предаване ни даде, така да се каже, възможността да поставим на дневен ред една тема, която може да звучи малко странно в днешния ден, през 2007 година. А тя е, излязоха ли отново на сцената “червените” регенти и червените барони. Един от хората, които вчера въведе тази тема в дневния ред е Мирослав Севлиевски, поканили сме го заедно с Димитър Луджев. Имаме и още един твърде позитивен повод да поканим точно тези двама български политици, емблематични за много събития в българската история, най-новата българска история. А то е, че те двамата са сред основателите на СДС, което съвсем наскоро навърши 18 години. Добро утро казвам и на двама ви.

Първанов и Бойко начело на най-силните мрежи

10 Декември 2007 г., публикувано в Обща

Интервю, публикувано във вестник „24 часа”, 10 декември 2007 година

- Г-н Севлиевски, "Новото време" получи ли възмездие с отлъчването на панайотките от НДСВ? В предишния мандат това бяха най-големите ви противници във властта?
- Основания за радост няма. Но има историческа справедливост. Радостнотото е, че тя се състоя в рамките нашия живот, което по принци рядко се случва в политиката. След всички събития в НДСВ от Третия им конгрес до сега поне няма да се налага да обяснявам на дъщеря си защо съм напуснал тази партия. Хората, които царят изгони и думите, които те изрекоха, дават ясен отговор на въпроса защо "Новото време" напусна НДСВ преди 3 години.
- Според вас как ще играе новата парламентарна група БНД? За или срещу правителството?
- Станишев ясно каза миналата седмица, че панайотките му били обещали подкрепа. В правителството му и без това от НДСВ има само панайотки.
- Под един знаменател ли поставяте панайотките? Има ли и добри сред лошите?
- Аз ги наричам червени регенти. Тези, на които царят поиска оставките, са с различен генезис. Хората, които ги последваха също са различни. Но всички са обединени от едно и също – слугинажа на властта и парите, от който се ползваха през последните 6 години благодарение на царя, а не на своите качества.

 

Видео

Новото ВремеНавигация

Категории

Последни теми

Линкове

Блогрол

Архив

Абонамент