#

Блог на Мирослав Севлиевски

Блог на Мирослав Севлиевски за политика, случки, хора, емоции и факти

Няма време за губене

 

Архив за месец Ноември 2008

Това е блог за политика, случки, събития, хора, преживелици, пътешествия, емоции и факти - всякакви и най-вече политически.

Някои от тези събития и хора са част от историята на България, други със сигурност няма да попаднат там.

Някои са просто нещата, които са нашарили живота ми. Има ги в текстове. Има ги и в снимки, които и без думи разказват достатъчно.

Случаят "Ковачки" е важен тест за Темида

17 Ноември 2008 г., публикувано в Обща

Интервюто е публикувано във в. Стандарт на 15 ноември 2008 г.

Дано не разчистват политически сметки с арести.
Интересно е какво ще се случи с фирмите му след акцията.

- Г-н Севлиевски, изненада ли ви акцията срещу Христо Ковачки в сряда?


- Не мога да кажа, че съм изненадан, но не съм я и очаквал. Не следя действията на Христо Ковачки. Далеч съм от енергетиката от 2005 г. Но по време на моето кратко министерстване работници от фирмите на Ковачки протестираха пред министерството срещу приватизацията на ТЕЦ "Бобов дол". Например, от мина "Черно море" имаше бунтуващи се служители.

БЗНС не е ясла за гладни политически животни

10 Ноември 2008 г., публикувано в Обща

Приветствие на зам.-председателя на ПП "Новото време" Мирослав Севлиевски към Конгреса на обединените земеделци

София, 8 ноември

Уважаема г-жо Мозер,
Уважаеми делегати,

Поздравявам ви за куража. Нужна е много смелост в тези смутни времена. Живеем в перманентна политическа криза, криза на доверието, във времена на междупартиен шантаж и покупко-продажба на партньори с цел бъдещи избирателни ползи.
И ви поздравявам, че въпреки това сте събрали вяра и воля, че единението е възможно, че тази дума, в която е смисълът на нациите и народите, може отново да се състои.

Елена е звезда, преди Станишев да се появи

03 Ноември 2008 г., публикувано в Обща

Интервюто е публикувано във вестник "Труд" на 2 ноември 2008 г.

Някога се надпреварваха кой ще отиде във „Всяка неделя", а сега чакат пред вратата на Азис, казва Мирослав Севлиевски, зам.-председател на Новото време и бивш министър на енергетиката.

- Напоследък стана модно телевизиите да ни заливат с всякакви шоу-програми и игри, а в тях непременно участва и някой политик. Не превърнахме ли шоуто в политика и политиката в шоу, г-н Севлиевски?

- Шоуто винаги е било политика. Оригиналните шоу-програми, които идват от Америка, имат политически привкус - осмиват или подкрепят политици или социални теми. Политиката без шоу не може, но не бива да я превръщаме в долнопробна чалга. Проблемът на българската политика е не шоуто, а липсата на тези. Тя просто изглежда като състезание по снимки и по секунди телевизионно време.

Видео

Новото ВремеНавигация

Категории

Последни теми

Линкове

Блогрол

Архив

Абонамент