#

Блог на Мирослав Севлиевски

Блог на Мирослав Севлиевски за политика, случки, хора, емоции и факти

Няма време за губене

 

Архив за месец Ноември 2005

Това е блог за политика, случки, събития, хора, преживелици, пътешествия, емоции и факти - всякакви и най-вече политически.

Някои от тези събития и хора са част от историята на България, други със сигурност няма да попаднат там.

Някои са просто нещата, които са нашарили живота ми. Има ги в текстове. Има ги и в снимки, които и без думи разказват достатъчно.

Мирослав Севлиевски: БСП УЗУРПИРА ПОСТОВЕ

07 Ноември 2005 г., публикувано в Архив

Мирослав Севлиевски:
БСП УЗУРПИРА ПОСТОВЕ
Коалицията БСП-НДСВ-ДПС не работи. Ако управляващите не започнат за произвеждат ефективна политика много е възможно мандатът им да свърши предсрочно, предупреждава един от лидерите на Новото време

Г-н Севлиевски, партия Новото време обяви, че ще връчи на премиера оценка за 100-те дни на правителството. Кои са недостатъците и кои плюсовете в работата на кабинета БСП-НДСВ-ДПС?

- Коалицията още не се е случила. Няма своя програма за управление, нито провежда някаква обща коалиционна политика. Вече трети месец има повече скандали и надлъгване за постове, отколкото ефективна коалиционна дейност. Не виждам да има и синхрон между министрите. Няма дори поне публична демонстрация, че министрите от различните политически сили имат готовност да започнат да си сътрудничат за една обща цел. Дори напротив – имаме вече доста случаи, в които министрите се противопоставят публично на едно или друго решение на колегите си, дори на премиера. Очевидно още не е ясен и механизмът, по който правителството ще работи със собственото си мнозинство в парламента. Сигналите, които засега излъчва коалицията, издават единствено липсата на доверие между участниците в нея. Вижте как се ожесточи битката за постове и колко лесно се поставя под съмнение стабилността на управлението. БСП не изневери на традициите си – предпочете да овладее целия властови ресурс и да вреди всички свои хора по всички етажи на властта, дори с риск да постави под съмнение коалиционното единство.
Предстои гласуването на държавния бюджет за 2006 година – винаги съм казвал, че този закон е най-важният политически тест и за способността на правителството и за подкрепата, на която то може да разчита. Тогава съвсем ясно ще разберем има ли ефективна управленска мисъл, екипно действие и обща цел в тази коалиция.

Видео

Новото ВремеНавигация

Категории

Последни теми

Линкове

Блогрол

Архив

Абонамент