#

Блог на Мирослав Севлиевски

Блог на Мирослав Севлиевски за политика, случки, хора, емоции и факти

Няма време за губене

 

Архив за месец Октомври 2005

Това е блог за политика, случки, събития, хора, преживелици, пътешествия, емоции и факти - всякакви и най-вече политически.

Някои от тези събития и хора са част от историята на България, други със сигурност няма да попаднат там.

Някои са просто нещата, които са нашарили живота ми. Има ги в текстове. Има ги и в снимки, които и без думи разказват достатъчно.

Депутати пишат закони само за да си върнат партийните кръчми

19 Октомври 2005 г., публикувано в Архив

Депутати пишат закони само за да си върнат партийните кръчми
НДСВ НАПРАВИ КРАЧКА НАЗАД
Безработният Симеон няма нужда от дясна ръка, казва Мирослав Севлиевски


Мирослав Севлиевски е роден на 18 януари 1965 г. в Троян. По образование е географ, а по професия - инвестиционен консултант. Бивш депутат от НДСВ и председател на парламентарната група на "Новото време" в 39-ото НС, основател и зам.-шеф на партията. От март т. г. до съставянето на днешното правителство бе министър на енергетиката.


Г-н Севлиевски, беше ли поканен представител на "Новото време" на конгреса на НДСВ? Все пак бяхте заедно в управляваща коалиция...
- Нямаше изпратена официална покана до нашата партия. Това е малко изненадващо за либерални формации, но фактът е такъв. Не присъствахме на конгреса. Обяснението ми е, че в НДСВ очевидно търсят повече партньори вляво, отколкото вдясно.
Като споменахте ляво и дясно - преди последните парламентарни избори твърдяхте, че премиерът няма да се казва Сакскобургготски, ако трите центристки формации от Либералния алианс не се явите с обща бюлетина.
- И се оказахме прави. През юни 2005 г. НДСВ беше пред дилемата да направи стъпка вляво или сериозна и голяма крачка към изграждане на българския либерален център. Те си избраха стъпката. Дали това е добре или зле за НДСВ, си е само техен проблем. Според мен за тях това е
началото на края като либерална формация
На последния си конгрес партията показа, че въпреки промените в управителните органи, в които бяха назначени по-скоро либерални политици, цялото присъствие е крачка вляво.

Видео

Новото ВремеНавигация

Категории

Последни теми

Линкове

Блогрол

Архив

Абонамент