#

Блог на Мирослав Севлиевски

Блог на Мирослав Севлиевски за политика, случки, хора, емоции и факти

Няма време за губене

 

Архив за месец Октомври 2002

Това е блог за политика, случки, събития, хора, преживелици, пътешествия, емоции и факти - всякакви и най-вече политически.

Някои от тези събития и хора са част от историята на България, други със сигурност няма да попаднат там.

Някои са просто нещата, които са нашарили живота ми. Има ги в текстове. Има ги и в снимки, които и без думи разказват достатъчно.

БОРИСОВ ЩЕ ПОМОГНЕ И НА ДРУГИТЕ НИ КАНДИДАТИ

15 Октомври 2002 г., публикувано в Архив

Ще сондираме идеята с премиера, когато започне дискусия, твърди депутатът от НДСВ Мирослав Севлиевски

Г-н Севлиевски, защо и вие като колегата си Емил Кошлуков смятате, че е възможно НДСВ да издигне кандидатурата на ген. Бойко Борисов за кмет на столицата?

- Нещата са изключително прости. Към днешна дата ген. Борисов е огромен капитал на НДСВ. За първи път през последните 12 години рейтингът на полицията е най-висок. Не можем да скрием, че това се дължи в най-голяма степен на личния пример и репутация на главния секретар на МВР.

Мирослав Севлиевски, член на Политическия съвет на НДСВ: ГЕНЕРАЛЪТ Е КАПИТАЛ ЗА НДСВ

13 Октомври 2002 г., публикувано в Архив

Бойко Борисов ли е кандидатурата на НДСВ за кмет на София?

- Ген. Борисов е огромен капитал за НДСВ. Няма формално издигане на кандидатурата, но аз смятам, че ще е глупаво, ако партията не погледне много сериозно на тази номинация, обсъждана сред колегите.

От името на Политическия съвет ли говорите, или като съмишленик на идеята?

- Независимо дали съм съмишленик на идеята, аз съм член на Политическия съвет.

Двама депутати предложиха подкрепа за Софиянски с цел обединение на дясното пространство. Има ли конфликт между вас и тях?

- Няма причина да няма консолидация и около ген. Борисов. Надявам се положителната идея за обединение на десните сили да бъде изследвана докрай.

Рано се лансира кандидатурата на ген. Борисов. Допускате ли, че тя може да се "демонизира"?

Мирослав Севлиевски, депутат от НДСВ: ПРАВИМ “ЧИСТИЛИЩЕ НА ДЕПУТАТА”

03 Октомври 2002 г., публикувано в Архив

Депутатите правят закони за всички и е хубаво да има един специализиран за тях. Защото единственото нещо, което регламентира работата им, засега е парламентарният правилник, който се променя по правило при всеки нов парламент. А ако има закон, той ще се променя по-трудно. Аз наричам този закон "Чистилището на депутата". Целта е да създаде регулация на отношенията между избраници и избиратели. В него се описват конфликтите на интереси, които избирателите биха видели в работата на депутатите, регламентират се нормите на поведение, които би трябвало народните представители да спазват. Например трябва при внасянето на законопроекти и парламентарни питания те да са изяснили предварително чии интереси засягат и чии интереси облагодетелстват, ако е налице такова нещо. Защото има много слухове, че единственото, което народните представители правят, е да получават подаръци, да ходят в командировки или да работят повече за личните си интереси, отколкото за обществените. Затова чрез закона се слагат граници на това какви биха могли да бъдат приеманите подаръци. В проектозакона се опитваме да опишем реалността и да кажем, че хонорарите, които депутатите получават, при всички случаи не бива да надвишават два пъти депутатското възнаграждение

В. “Пари”, 3 октомври 2002 г.

Видео

Новото ВремеНавигация

Категории

Последни теми

Линкове

Блогрол

Архив

Абонамент