#

Блог на Мирослав Севлиевски

Блог на Мирослав Севлиевски за политика, случки, хора, емоции и факти

Няма време за губене

 

Архив за месец Септември 2007

Това е блог за политика, случки, събития, хора, преживелици, пътешествия, емоции и факти - всякакви и най-вече политически.

Някои от тези събития и хора са част от историята на България, други със сигурност няма да попаднат там.

Някои са просто нещата, които са нашарили живота ми. Има ги в текстове. Има ги и в снимки, които и без думи разказват достатъчно.

Новото време вади политическите шамандури

28 Септември 2007 г., публикувано в Обща

С атрактивни послания Новото време откри кампанията за местните избори във Варна и Бургас. Златната риба умря, време е да се погрижим сами за себе си! – съобщават лошата новина варненските нововремци. Стига политически шамандури!  - призовават колегите им в Бургас. Време е да изчистим старите лекета! е общото им намерение в двете големи черноморски общини.

Посланията са част от националната кампания на Новото време, която предлага на гласоподавателите да изберат за кметове и общински нормални хора.

Представям Ви: Красен Кралев

28 Септември 2007 г., публикувано в Обща

Разказвам ви за Красен Кралев, водач на листата на Новото време във Варна, така както го познавам от годините.

От деня когато кацнах във Варна с Лари Гарбър, един от директорите на Националния демократически институт на САЩ, през април 90-а година, и го срещнах – беше на 23 години. От Албания – януари 91-ва, от Йемен и Южна Африка. От твърдостта му пред сръбската полиция на Милошевич, в Ниш – през 2000 година, От безкрайните сутрини и вечери, от споровете за политика, От кампаниите на Новото време.

Един от нормалните българи, които се учиха да живеят по правилата на демокрацията и се опитваха да учат и другите.

Красен е от хората, които знаят, че бъдещето ти зависи от това какъв избор правиш. От това дали избираш да се образоваш, да работиш, да постигаш, или да позволиш да те влачи инерцията, да повериш на друг да решава твоето бъдеще вместо теб или просто да стоиш и да чакаш чудеса. До осъзнатия политически избор, който прави всеки нормален човек, когато избира хората, които да се разпореждат с държавата, с общината, с града – с това, което е собственост на всички българи.

София има нужда от кмет със сърце

25 Септември 2007 г., публикувано в Обща

Съюз БГ – коалицията, с която Гергьовден, Новото време и Земеделския народен съюз ще участваме на изборите в София, има ясно послание: Гласувайте за нормалните хора. Всички наши кандидати за местната власт са точно такива – те са самостойни. Образовани, мислещи и работещи хора, на тях не им трябва нито партийно преливане на авторитет, нито политически параван. Те са нормални хора, със своите биографии и като такива ще се състезават на изборите. Няма да измислят нови легенди за себе си. 

Юлиана Дончева е нормален човек. Родена е в Шумен. Извървяла е сама дългия път до София, никой партийна централа не я е спускала на пост с парашут. Учила е, завършила е висшето си образование в Университета по архитектура, строителство и геодезия, специализирала е евроинтеграция и международни икономически отношения в УНСС. Беше един от малкото активни депутати в 39-ото народно събрание. Има семейство, дете. Освен това е атрактивна и известна.

За какво са й учители на Янка

23 Септември 2007 г., публикувано в Обща

- Ти мълча ли на мълчаливата стачка?
- Как да мълча, аз преподавам на първолаци!?

Такива реплики си размениха две учителки онзи ден, когато синдикатите им бяха измислили да стачкуват в час и пред децата. Да им мълчат.

Обикновено си мълчат хора, които са скарани или сърдити. Да каже Янка Такева на учениците ли е сърдита, че посъветва учителите като влязат в класната стая да млъкват. И дали децата са тези, които ще увеличат заплатите на преподавателите, ще модренизират образованието и ако им остане свободно време, ще притичат на частен урок, защото там пари за мълчание не дават.

Какво изобщо работят синдикатите. От време на време хващат мегафоните и плашат да доведат милионите си членове в центъра на София – да си търсят правата. Не беше ли това всъщност работата на синдиката: да отстоява и защитава правата на хората, а не да ги събира на бунт под знамената.

Лявата пропаганда лъже, че Първанов няма алтернатива

20 Септември 2007 г., публикувано в Архив

Лявата пропаганда лъже, че Първанов няма алтернатива

Мирослав Севлиевски

Никоя партия, независимо дали е в парламента или не, няма право да пропуска което и да било политическо изпитание. Политиката не се изчерпва с Народното събрание. Логично е, щом има избори, Новото време – като нормално функционираща и жизнеспособна партия, да излъчи свой кандидат, или да подкрепи този, който отговаря най-точно на идеите ни. Безотговорно е за една политическа формация, колкото и голяма или малка да е тя, да не заяви позиция, особено когато става дума за национални избори.
В надпреварата сега има 7 кандидати, пет от които са свързани с БСП - или са части от нея, или са създадени с цел на втори тур да подпомогнат Първанов. Двама са десните кандидати - Беронов, който е кандидат на Иван Костов, и Марков, който спокойно бих могъл да нарека шансът на новата десница.
Изборът на Новото време да подкрепим Георги Марков е мотивиран.  Той има сериозна политическа биография – демократ, седесар, великолепен юрист, в активна възраст е, разпознаваем, има позиции и професионален опит, отстоявал е идеи, които са обединявали огромна част от избирателите. Марков е единственият кандидат, който има своя програма - 15 точки, аргументирани и изпълними. В тях се съдържат и много от идеите на "Новото време" – мажоритарни избори за парламент, истинска възможност за провеждане на референдуми, промяна в конституцията, която да превърне президента в коректив на властта, а не в неин съучастник.

Само Новото време чисто от доносници

10 Септември 2007 г., публикувано в Архив

Само Новото време
чисто от доносници

Държавна сигурност се оказа действаща лаборатория за „демократични” партии

Мирослав Севлиевски

Премиерът на България да смята, че само ненормални хора се интересуват от досиетата. Дори каза на журналистите, че го разсмиват с въпроси за това как ще коментира тоталната инвазия на служители на ДС по всички етажи на властта в демократичната ни държава. Сигурен съм, всеки, на когото поне малко му пука за България, не му е нито смешно, нито се смята за ненормалник. Убеден съм, че сега много хора са повярвали на това, за което ние от Новото време предупреждавахме отдавна. Че БСП не е реформирана, че действа по схеми, утвърдени в годините преди демокрацията, и че продължава да участва в създаването на партии, които да са резервните й гуми в парламента. Длъжен съм да кажа и това, че само Новото време е било с парламентарна група, абсолютно чиста от агенти и доносници.

Видео

Новото ВремеНавигация

Категории

Последни теми

Линкове

Блогрол

Архив

Абонамент