#

Блог на Мирослав Севлиевски

Блог на Мирослав Севлиевски за политика, случки, хора, емоции и факти

Няма време за губене

 

Архив за месец Август 2007

Това е блог за политика, случки, събития, хора, преживелици, пътешествия, емоции и факти - всякакви и най-вече политически.

Някои от тези събития и хора са част от историята на България, други със сигурност няма да попаднат там.

Някои са просто нещата, които са нашарили живота ми. Има ги в текстове. Има ги и в снимки, които и без думи разказват достатъчно.

Мирослав Севлиевски: Ковачки явно иска да става министър

23 Август 2007 г., публикувано в Архив

Мирослав Севлиевски:
Ковачки явно иска да става министър

От имотните декларации е известно, че имам 2% от акциите на дружеството, което сега инвестира във ващанционно селище, казва бившият отговорник за енергетиката.

Юри Велев

- Г-н Севлиевски, масово никнат бизнес партии за местните избори, как гледате на това?

- Може да е от силното слънце това лято – вижте по морето само колко такива формации избуяха. Много хора си въобразяват, че като искат да направят небостъргач, могат да си направят и политика. Или пък като имат дискотека и дават прехрана на 10 души, със същата лекота могат да „нахранят” избирателите със закони.

- Защо бизнесът иска директно да навлезе във властта?

- Хората, които напоследък масово създават партии, са натрупали състоянието си по времето на правителствата на СДС, на коалицията НДСВ-БСП-ДПС и на настоящия троен съюз. Щом правиш партия сега, означава, че не си доволен от политиката на управляващата коалиция. Идеята за партия се състои в това да си политическа алтернатива на съществуващото в момента. А не съм чул тези хора да кажат и една – каквато и да било, критика към сегашната власт. Правят партии, а не критикуват управляващите - с какво тогава се различават от тях. Тази логика насочва към поне три извода. Първо, тези партии изглеждат като инспирирани от сегашната коалиция – няма друго обяснение за пълната им безкритичност.
Другата основна идея за създаването на партия е да се бориш да вземеш властта. А за да я вземеш трябва да убедиш избирателите, че тези, които сега ги управляват, не се справят добре. Да сте чули и една лоша дума за правителството от десетките вече създадени бизнес партии? Не сте. Такъв тип партии превръщат политиката в абсурд.

Видео

Новото ВремеНавигация

Категории

Последни теми

Линкове

Блогрол

Архив

Абонамент