#

Блог на Мирослав Севлиевски

Блог на Мирослав Севлиевски за политика, случки, хора, емоции и факти

Няма време за губене

 

Архив за месец Август 2004

Това е блог за политика, случки, събития, хора, преживелици, пътешествия, емоции и факти - всякакви и най-вече политически.

Някои от тези събития и хора са част от историята на България, други със сигурност няма да попаднат там.

Някои са просто нещата, които са нашарили живота ми. Има ги в текстове. Има ги и в снимки, които и без думи разказват достатъчно.

Мирослав Севлиевски, председател на ПГ "Новото време": БЪЛГАРИТЕ НЕ БИВА ДА СЕ СВЕНИМ, КОГАТО ЗАЩИТАВАМЕ СВОЕТО КУЛТУРНО-ИСТОРИЧЕСКО И ВОЕННО НАСЛЕДСТВО В МАКЕДОНИЯ

05 Август 2004 г., публикувано в Архив

Г-н Севлиевски, как ще коментирате факта, че Македония е възложила на свои военни инженерни части да възстановят пътя до сръбския военен мемориал в Каймакчалан, а само преди месец при посещението си в България министърът на отбраната Владо Бучковски беше казал, че това не е задължение на неговото министерство, а на Министерството на труда и социалните грижи? Това не говори ли за двойнствени стандарти?

- Когато говорим за Македония, няма българин, който да не е чувствителен на тази тема. Македония е била част от България в края на по-миналия и началото на миналия век, наследници сме на обща история, език и традиции. Затова двойните стандарти в третирането на населението в Македония, а и сега в отношението към военните гробища, разбира се, винаги будят най-малкото притеснение във всеки българин. Аз се надявам, че българската дипломация, българското правителство ще направят така, че такива двойни стандарти да няма. Нито към онези в Македония, които са с българско самосъзнание, нито към военните гробища, нито към паметниците от българското културно-историческо наследство.

Мирослав Севлиевски: ЩЕ ПРОДЪЛЖИМ С МОДЕРНИЗАЦИЯТА НА БЪЛГАРСКАТА ПАРТИЙНА СИСТЕМА

03 Август 2004 г., публикувано в Архив

Г-н Севлиевски, в събота и неделя произведохте новини, около партийното строителство на “Новото време”. Общо взето, когато се създавахте, повечето наблюдатели бяха с впечатление, че ще правите по-скоро електорална партия. Сега новините са около това, че всъщност разгръщате партийни структури в цялата страна. Толкова сила ли чувствате в партията?

- Ние ще правим наистина електорална партия. А електорална партия в България, някои хора разбират, като медийна партия. Ние няма да правим медийна партия, а електорална. Електорална партия ще правим, заради това, защото “Новото време” винаги ще има предизборен конгрес. В нашия устав е записано, че задължително, минимум 60 дни преди изборите, трябва да организираме конгрес, който да одобри две неща. Първо, предизборната програма на партията и второ, всички кандидати за депутати или пък кандидати за кметове и общински съветници.

Видео

Новото ВремеНавигация

Категории

Последни теми

Линкове

Блогрол

Архив

Абонамент