#

Блог на Мирослав Севлиевски

Блог на Мирослав Севлиевски за политика, случки, хора, емоции и факти

Няма време за губене

 

Архив за месец Август 2001

Това е блог за политика, случки, събития, хора, преживелици, пътешествия, емоции и факти - всякакви и най-вече политически.

Някои от тези събития и хора са част от историята на България, други със сигурност няма да попаднат там.

Някои са просто нещата, които са нашарили живота ми. Има ги в текстове. Има ги и в снимки, които и без думи разказват достатъчно.

БЪЛГАРИЯ ИМА НУЖДА ОТ ИЗБИРАТЕЛЕН КОДЕКС

03 Август 2001 г., публикувано в Архив

Мирослав СЕВЛИЕВСКИ,
депутат от НДСВ

НИЕ ще внесем днес /бел. ред. вчера/ в деловодството на НС законопроект за изменение на Закона за избор на президент и вицепрезидент, който осъвременява закона от 1991 г. и го допълва с практиката, която има в тази сфера от последните 7-8 години. Идеята на НДСВ е, че е дошло време в България изборите за президент и вицепрезидент да се провеждат с една интегрална бюлетина. Старият закон казва, че бюлетините на всички двойки са бели и имат номера. Ние правим следваща логична стъпка - всичките бели бюлетини със съответните номера ги нареждаме на един бял лист и избирателите ще могат вътре в тъмната стаичка да отбележат предпочитаната от тях кандидат-президентска двойка. Това е световна практика. Даже и у нас това беше направено преди години на местните избори. Предвижда се подредбата в изборния лист да става по времето на регистрация на кандидатите в ЦИК. За в бъдеще и България ще започне да гласува по електронен начин, както гласуват в Америка.

Видео

Новото ВремеНавигация

Категории

Последни теми

Линкове

Блогрол

Архив

Абонамент