#

Блог на Мирослав Севлиевски

Блог на Мирослав Севлиевски за политика, случки, хора, емоции и факти

Няма време за губене

 

Архив за месец Юли 2003

Това е блог за политика, случки, събития, хора, преживелици, пътешествия, емоции и факти - всякакви и най-вече политически.

Някои от тези събития и хора са част от историята на България, други със сигурност няма да попаднат там.

Някои са просто нещата, които са нашарили живота ми. Има ги в текстове. Има ги и в снимки, които и без думи разказват достатъчно.

2 години НДСВ на власт, Мирослав Севлиевски: АКО ТРЯБВА, ЩЕ СЕ СМЕНЯТ И ОЩЕ МИНИСТРИ

26 Юли 2003 г., публикувано в Архив

Мирослав Севлиевски е роден през 1965 г. в Троян. Завършил е география. Зам.-председател на парламентарната група на НДСВ. Член на политическия съвет на НДСВ. Един от учредителите на дискусионния клуб "Новото време".

Господин Севлиевски, доволен ли сте от работата на правителството в тези 2 години?

- Няма държава в света, където хората да са доволни от правителството. Важното е обаче правителството да полага повечко усилия, така че ако не изпреварва очакванията на хората, то поне да ги достига в много голяма степен. Ще бъде изключително глупаво, ако кажа, че съм доволен от работата на правителството. По-вероятно истинският отговор е, че има какво да се желае и всеки един министър трябва да вкара нова динамика в своята работа.

ПОЛИТИЦИТЕ НЯМАТ ПРАВО ДА СЕ КРИЯТ ЗАД СТЕНИ ОТ ЗАКОНИ

15 Юли 2003 г., публикувано в Архив

Избирателният кодекс оставя мижитурките в миналото

Мирослав СЕВЛИЕВСКИ
зам.-председател на ПГ на НДСВ
и депутат от Бургас


Преди броени дни на първо четене в парламента беше гласуван един оспорван и дълго дискутиран проект – за избирателния кодекс. Този закон ще се превърне в може би най-големия успех на българското Народно събрание в последните 13 години. Защото той е най-вече успех за избирателя.
Основната му философия е да извади окончателно политиката  от ограденото пространство на жълтите павета и партийните централи и да даде властта на избирателите.Да сложи край на обидата, унижението и отдръпването на гласоподавателите от собствените им избраници, като им даде възможност да гласуват за личности, а не за партийни мижитурки.
Проектът за избирателен кодекс беше разработван дълго и задълбочено и беше дискутиран разпалено месеци наред. Но в основата на този проект стоят много ясни и прости принципи. Той означава контрол.Означава възможност за избор. Означава безкомпромисност към стремежа да се влиза в сградата с надпис “Съединението прави силата” с нечисти намерения.

В политиката може да се прощава всеки ден

11 Юли 2003 г., публикувано в Архив

КРАЙ НА ЛИЧНИТЕ ОБЛАГИ ВЪВ ВЛАСТТА

Скоро всички депутати ще имат различно поведение, казва зам.-председателят на ПГ на НДСВ Мирослав Севлиевски

НА "ВИЕ"

Победа за Новото време ли е влизането на двама от движението в ръководството на парламентарната група на НДСВ?
- Новото време не си поставя за цел да превземе една или друга крепост, а да смени времето. Не времето за мен или за теб, а времето за всички. Това е нашата кауза.

Оказва се, че моделът "фракция" в парламентарната група работи.
- Това, че някой политолог ни нарича "фракция", не означава, че сме такава. Ако бяхме фракция, щяхме да се саморазпуснем веднага след като заехме управленски постове. Новото време винаги си е поставяло цел в рамките на дискусията да катализира проблеми и теми, за които да търси парламентарна и обществена подкрепа. Ние се събираме, за да споделяме идеи и знания и да станем по-ефективни народни представители и по-добри политици. Винаги сме твърдели, че сме малка работилница във фабриката НДСВ. Целта е новото време да дойде за хората.

Мирослав Севлиевски, зам.-председател на групата на НДСВ и лидер на клуб “Новото време”: ВИНАГИ СЪМ КАЗВАЛ, ЧЕ ПЛАМЕН ПАНАЙОТОВ Е МОЙ СЪРАТНИК

09 Юли 2003 г., публикувано в Архив

Опитоми ли Ви включването в ръководството на групата?

- Литературните образи в политиката обикновено са интересни и в повечето случаи помагат за онагледяване на политическите процеси. Този литературен образ, който се опитвате да прокарате, вероятно не е близко до истината. Първо нито аз, нито "Новото време" е било в ролята на опърничавата. Така че нямам нужда от опитомяване. Ако някога сме говорили за такъв процес, то "Новото време" е говорило за опитомяване на българската политика.

Все пак включването в ръководството на НДСВ на двама от членовете на "Новото време" ще намали ли опозиционните течения в групата?

- Ако Вие наричате "Новото време" опозиционно течение, аз нямам никаква причина да се съглася с Вас.

Видео

Новото ВремеНавигация

Категории

Последни теми

Линкове

Блогрол

Архив

Абонамент