#

Блог на Мирослав Севлиевски

Блог на Мирослав Севлиевски за политика, случки, хора, емоции и факти

Няма време за губене

 

Архив за месец Юни 2009

Това е блог за политика, случки, събития, хора, преживелици, пътешествия, емоции и факти - всякакви и най-вече политически.

Някои от тези събития и хора са част от историята на България, други със сигурност няма да попаднат там.

Някои са просто нещата, които са нашарили живота ми. Има ги в текстове. Има ги и в снимки, които и без думи разказват достатъчно.

Севлиевски дари църковна камбана

30 Юни 2009 г., публикувано в Обща

Севлиевски дари църковна камбана
Информацията е публикувана във вестник Труд на 30 юни 2009 г.

Мирослав Севлиевски дари църковна камбана на Черноморец. Двамата с Тончо Токмакчиев подкрепиха подписката на местните хора селото да върне старото си име Свети Никола

Севлиевски присъства на освещаването на три камбани в православния храм „Свети Никола" в Черноморец. Eдната от тях е отлята със средства, дарени от мажоритарния кандид за депутат и водач на листата на Лидер с Новото време в Бургас. Зам.-шефът на нововремци дари за нея 10 000 лева.

Двамата с Тончо Токмакчиев присъстваха на водосвета в църквата и дариха на храма и една икона на светите апостоли Петър и Павел.

Да нахраним мечката

29 Юни 2009 г., публикувано в Обща

Да нахраним мечката
Тескстът е публикуван във вестник Бургас днес и утре на 29 юни 2009 г.

Айтос посрещна мажоритарния кандидат и водач на листата на Лидер с Новото време в Бургас Мирослав Севлиевски.

Съвсем неочаквано Миро, както го наричат приятелите му в Айтос, пристигна с президента Желю Желев. Мястото на срещата беше... зоопаркът на Айтос.

Току пред клетките на мечките стана ясно,че визитата не е случайна. По инициатива на Лидер - Айтос и лично на Георги Янев и Мирослав Севлиевски зоопаркът в града получи като дарение хладилна камера.

370-литровият фризер беше връчен на управителката Росица Златева, която призна, че подаръкът е избран, след като от Лидер -Айтос поискали да знаят от какво най-много се нуждае айтоската менажерия. Още преди три години Георги Янев започна системно да подпомага дейността на зоопарка в Айтос с хляб за животните.

Желев застъпник на Севлиевски

29 Юни 2009 г., публикувано в Обща

Желев застъпник на Севлиевски
Текстът е публикуван във вестник Черноморски фар на 29 юни 2009 г.

Ще направим ръцете на българските деца чисти, обеща водачът на ЛИДЕР с "Новото време" в региона
"Аз съм личен застъпник на Миро и ще гласувам за него, защото го познавам от 20 години. Вярвам, че той е добър политик, но най-вече, защото може да стане добър държавник. Той е честен и работлив. България има нужда от такива политици, а Бургас от такива депутати", така първият демократично избран президент на България д-р Желю Желев обясни защо отново се впуска в активна предизборна кампания, и то в Бургас.

Мирослав Севлиевски и Желю Желев вършаха из нивите на бургаското село Мъдрино. Мажоритарният кандидат за депутат и водач на листата на ЛИДЕР с "Новото време" в Бургас Мирослав Севлиевски и президентът Желев от седмица обикалят региона "да чуят болежките" на избирателите.

"Желев е мой учител в политиката, от него съм научил думите демокрация, пазарна икономика, честни избори", каза Севлиевски, който беше депутат от Бургас в 39-ото Народно събрание.

Депутат и президент обиколиха целия Бургаски регион. Качиха се на комбайн при жътварите в Мъдрино, отидоха при работничките в шивашката фабрика "Лазур", на пазара в Карнобат, обходиха Грозден и Сунгурларе, Айтос - от зоопарка до центъра, бяха в читалищата на Ахелой и Каблешково. Навсякъде хората им се оплакваха от ниските пенсии и разбитите пътища, от сушата, от ниските цени на селскостопанската продукция.

Среща на Тройката!

28 Юни 2009 г., публикувано в Обща

Среща на Тройката!
Лидер с Новото време ви канят: Да се забавляваме заедно!
Елате на концерт на 2 юли 2009 година от 19.30 часа - площад Тройката в Бургас.
Софи Маринова, Калин Вельов, група Тумбаито и кубинската певица Долорес.

Отговорът на яйцето

26 Юни 2009 г., публикувано в Обща

Отговорът на яйцето
Фалшивата битка между Атака и ДПС осра политиката, превърна политическия дебат в мръсен цирк и в тотална подмяна на демокрацията. Замериха с яйце Йордан Цонев в Бургас, по време на телевизионния дебат в центъра на града.
Той нарече Бургас град на разделението и обвини Атака, че насажда омраза и страх сред бургазлии. Те пък му го върнаха с още омраза и заплахи за страх.

Кого обслужва тази „политическа битка"? Това ли очакват хората от нас - кандидатите за депутати? Аз, като мажоритарен кандидат и водач на листата на Лидер с Новото време категорично отказвам да участвам в измислената война между ДПС и Атака, в която те се опитват да въвлекат всички.

Опитват се, но няма да стане. Бургас има нужда от нормални политици, България има нужда от нормални политици. От депутати, които ще работят за това да се случи промяната в политиката, да има развит туризъм и работа за хората, да няма проекти, които ще унищожат природата, да са чисти ръцете на децата на България, да имат те бъдеще.

В Новото време винаги сме правили публична политика, предлагали сме модерни решения, работили сме за това да има правила, да се спазват законите и да се пази свещеното право на всеки български гражданин сам да избира кой да управлява държавата. Мой застъпник в Бургас е първият демократично избран президент на България Желю Желев.

Моята програма е ясният и категоричен отговор на „политиката на яйцето", отговор за промяна, отговор за бъдеще:

Ще направим ръцете на децата ни бели!

25 Юни 2009 г., публикувано в Обща

Ще направим ръцете на децата ни бели!
Тексът е публикуван в сайта burgasnews.com

С мотото "С дързост към бъдещето, с почит към миналото" Лидер с Новото време представиха кандидатите за депутати на концерт в Морската градина. За коалицията пя Пламен Ставрев, а водачът на листа и мажоритарен кандидат Мирослав Севлиевски полу на шега заяви, че от опит знае, че за който пее този певец, той печели изборите.
Вече сериозно Севлиевски представи кандидатите в листата. За тях той каза, че това са хора, за които вярва, че имат дързост и кураж да носят промяната. "Има хора, които много говорят, но нищо не са свършили", каза Севлиевски. За последните месеци той е обиколил цялята област и се е запознал с проблемите на региона.

31 отговора за 24 часа

24 Юни 2009 г., публикувано в Обща

31 отговора за 24 часа
Вестник 24 часа публикува основните послания на партиите в анкета от 31 въпроса. От името на Лидер и Новото време 31 отговора даде мажоритарният кандидат за депутат в Бургас Мирослав Севлиевски, водач на листата и зам.-председател на Новото време.

1. По-високи заплати - Предвиждаме изпреварващо увеличение на заплатите на учителите, лекарите и сестрите чрез оптимизиране на другите бюджетни харчове и запушване на течове от кражби и корупция, както и диференциране на заплатите в държавната администрация с висок таван за съвестните и квалифицирани служители. Държавата трябва да стане по-добър работодател на способните и трудолюбивите.

2. По-високи пенсии - На пенсионерите с пенсия под 300 лева държавата да предоставя безплатно всички необходими лекарства. Пенсиите се увеличават, ако растат заплатите и работещите.

3. Запазване на работни места - Предлагам двугодишен мораториум върху съкращенията на работните места в обществения секор. За да се запазят работните места при икономическа рецесия са необходими мерки за предпазване на бизнеса от кризата. Ще инвестираме в реновиране на важните обществени сгради - училища и болници, чрез което да се подпомогне строителния бизнес и производството на съпътстващи продукти за бита - текстил, мебелна промишленост и т.н.

Новото време срещу мумиите

23 Юни 2009 г., публикувано в Обща

Новото време срещу мумиите
Текстът е публикуван във вестник „Бургас днес и утре" на 22 юни 2009 г.

Нововремецът Мирослав Севлиевски е мажоритарен кандидат за депутат в Бургас и водач на листата на Лидер с Новото време. Коалицията, която беше сензацията на европейските избори, като спечели 5,7%, има шансове да влезе в слеващия български парламент.

„146 984 българи гласуваха за промяна в политическата система, като пуснаха бюлетина №2 на 7 юни, убеден съм, че на 5 юли срещу статуквото ще гласуват поне двойно повече със същия номер на бюлетината", казва Мирослав Севлиевски.

През 2001 година той беще избран за депутат от Бургас в 39-ото народно събрание, през 2005 година Новото време се яви самостоятелно на изборите и също както сега на евровота, за няколко стотни не успя да прескочи бариерата.

Резултатът на европейските избори с партия Лидер и политическият опит на популярните лица на Новото време обаче правят коалицията сега един от основните претенденти за място в 41-ото Народно събрание.

 

БСП имитира най-добре

21 Юни 2009 г., публикувано в Обща

БСП имитира най-добре
Текстът е публикуван в bgvesti.com

След като БСП открадна розата от американски сайт за поздравителни картички, сега във Варна, където кандидат е лидерът Станишев, социалистите прекопираха кампания, правена в Бургас на кметските избори през 2003 година.
Тогава независимият кандидат за кмет Иван Витанов излезе на изборите със слогън „МОРЕТО НЕ Е ПРОВИНЦИЯ" - и в мотото на програмата му, както и в рекламните материали и тв клипа му беше изписан цитатът на Хемингуей "Всичко, което не е на морето, е провинция" и перифразата "морето не може да бъде провинция".
Автор на клипа беше режисьорът Жоро Торнев, а кампанията беше дело на тогавашния бургаски депутат от НДСВ Мирослав Севлиевски.

България е в криза, трябва да се спасяват работните места

18 Юни 2009 г., публикувано в Обща

България е в криза, трябва да се спасяват работните места
Предизборен дебат на БНТ, който на 17 юни противопостави мненията на мажоритарните кандидати за народни представители в беше Бургас.

Мирослав Севлиевски участва в пряк сблъсък на своите виждания с позициите на Божидар Димитров - ГЕРБ, Волен Сидеров - Атака, Любомир Пантелеев - БСП, Вълчо Чолаков - СДС, Йордан Цонев - ДПС, Трифон Грудев - НДСВ, Даниела Божинова - Зелените.

Според жребия, теглен в ЦИК, началото на дискусията даде мажоритарният кандидат и водач на листата на Лидер с Новото време Мирослав Севлиевски:

 
Бързам да кажа, че ако можех да върна времето назад, 100 % щях да се откажа от мажоритарното място и на него трябваше да застане човек на име Ангел Ангелов. Човек, който 28 години работи в мина Черно море и 11 години е директор на тази мина. Човек, който от 7 дни бургаската прокуратура го мачка, мачка го за това, че той е решил и е събрал куража да влезе в политиката. Човек, който никога досега не се е занимавал с политика, човек, който неговите миньори го обичат и хиляда човека от тях са гласували за партията.

Видео

Новото ВремеНавигация

Категории

Последни теми

Линкове

Блогрол

Архив

Абонамент