#

Блог на Мирослав Севлиевски

Блог на Мирослав Севлиевски за политика, случки, хора, емоции и факти

Няма време за губене

 

Архив за месец Юни 2008

Това е блог за политика, случки, събития, хора, преживелици, пътешествия, емоции и факти - всякакви и най-вече политически.

Някои от тези събития и хора са част от историята на България, други със сигурност няма да попаднат там.

Някои са просто нещата, които са нашарили живота ми. Има ги в текстове. Има ги и в снимки, които и без думи разказват достатъчно.

Енергийни плашила

24 Юни 2008 г., публикувано в Обща

Текстът е публикуван във вестник Класа на 24 юни 2008 г.

Има сериозен слух, че български експерти са написали задълбочен анализ на българската енергетика, който претендира да е новата енергийна стратегия на България до 2020 година. Твърди се, че този документ е оценка на състоянието на енергийния сектор, анализ на отношението енергетика-околна среда, разглежда либерализацията на енергийния пазар и акцентира върху енергийната ефективност и използването на възобноваемите енергоизточници.

Възможно е този документ да стигне до президента още преди заседанието на КСНС. По-важното ще бъде обаче, ако той днес стигне до всички политически лидери, включително и опозиционните....

Първанов е знаменосец на нововремските идеи

23 Юни 2008 г., публикувано в Обща

Интервю за вестник "Труд", публикувано на 22 юни 2008 г.

Либералният алианс е 100% мъртъв.Тезата, че искрите между президента и премиера се дължат на енер-гийните проекти, е лесно продаваема. Спекулацията е възможна, защото Министерството на енергетиката е като министерство на тайната. А колкото повече са тайните, толкова по-лесно е да внушиш, че всичко се дължи на лични интереси и политика. Или на хора, които изпълняват роли в помощ на чужди интереси.

Една партизанска седмица

16 Юни 2008 г., публикувано в Обща

В седмицата, в която БСП трябваше да празнува рождения ден на Дядото (си) - създател на партията майка, двама нейни лидери – бивш и настоящ, си премериха влиянието. Георги Първанов раздаде интервю на Труд и замете под черджето истинските проблеми на държавата. Всички се втурнаха да разгадават като какво точно послание праща на поколенията президентът социалист и историк на БКП или само дразни на дребно премиера социалист и лидер на БСП.

Но да я караме подред – имаше новини миналата седмица и преди Първановото интервю и неговото пробуждане за българските проблеми, като че досега е живял другаде. 

Търговия на едро

10 Юни 2008 г., публикувано в Обща

Седмицата започна с отзвука от екстремното спускане по Струма на премиера Станишев, а завърши с младо агне, което му подариха в Генерал Тошево. Геройството на министър-председателя да нагази в цъфналата добруджанска ръж обаче беше помрачено от огромната търговия, която развъртяха бизнесмените на изборите в Сандански.
 
През седмицата новият главен секретар на МВР откри как да се пребори с корупцията в КАТ. Павлин Димитров заподозря, че проблемите по българските пътища ще отпаднат от самосебе си, ако шофьорите спрат да дават рушвети на катаджиите....

Кандидати за Супермени

02 Юни 2008 г., публикувано в Обща

Каквито и чудеса да се случвали миналата седмица, рафтингът на премиера запуши всички информационни дупки и течове на нецелесъобразна за деликатните уши на електората информация. Даже лилиите, които кметът на София засади в Ариана, и историческото му посещение в зоологическата градина като да останаха малко назад от героичното спускане на Станишев по водите на Струма.

Иначе през седмицата за първенец в новините се биха какви ли не сензации. В понеделник, 26 май, от вестниците пролича един доста особен извод: видите ли, в НАТО вече били подредили следващия кабинет.

Видео

Новото ВремеНавигация

Категории

Последни теми

Линкове

Блогрол

Архив

Абонамент