#

Блог на Мирослав Севлиевски

Блог на Мирослав Севлиевски за политика, случки, хора, емоции и факти

Няма време за губене

 

Архив за месец Юни 2005

Това е блог за политика, случки, събития, хора, преживелици, пътешествия, емоции и факти - всякакви и най-вече политически.

Някои от тези събития и хора са част от историята на България, други със сигурност няма да попаднат там.

Някои са просто нещата, които са нашарили живота ми. Има ги в текстове. Има ги и в снимки, които и без думи разказват достатъчно.

Мирослав Севлиевски: САМО “НОВОТО ВРЕМЕ” НЕ ПРОДАВА СТАР САЛАМ В НОВА ОПАКОВКА

21 Юни 2005 г., публикувано в Архив

Мирослав Севлиевски:
САМО “НОВОТО ВРЕМЕ” НЕ ПРОДАВА СТАР САЛАМ В НОВА ОПАКОВКА

Гласът за нас е срещу БСП и за бъдещето, казва лидерът на таралежите


Г-н Севлиевски, две социологически агенции твърдят, че “Новото време” ще влезе в следващия парламент. Вярвате ли?

- Не две, всички агенции казват, че най-успешната кампания е на “Новото време”. Най-добри са посланията ни и начинът, по който са поднесени. В тях няма статисти под наем. Там са нашите кандидати и артистите Камен Воденичаров, Нина Николина, Дони и Нети, Графа, Любо от “Те”, Руши Видинлиев. Те са от “Новото време” и не се боят да го кажат. Не се опитваме да продаваме салам с изтекъл срок в нова опаковка – не показваме разцъфнала роза, без да сме направили нещо за розоварните. Затова дори и платените партийни социолози признават, че ще влезем в 40-ия парламент и ще имаме по-голяма група. Припомням, че преди бяхме 13 и успяхме да внесем 71 закона, от които 35 бяха приети.

Как определяте предизборната кампания – агресивна, позитивна или невзрачна?

- Според нас върви по три линии. Първо, за потискане на избирателната активност и да не се гласува за малките партии. Второ, опити за възстановяване на двуполюсния модел, този път жълто-червен, и трето – за възстановяване на Отечествения фронт, този път комунисти и цар. Чиста лъжа е, че, като се гласува за млади партии като “Новото време”, се наливат гласове в БСП. Това става, като се гласува за Азис или за националистите. Поддръжката на “Новото време” идва от негласувалите досега, от колебаещите се и от нехаресването на старите партии. Нови хора – нови идеали!

Водачът на листата на Новото време в Бургас Мирослав Севлиевски: СЛЕДВАЩОТО ПРАВИТЕЛСТВО ЩЕ БЪДЕ ПОДОБРЕНА ФОРМУЛА НА ЛИБЕРАЛНИЯ АЛИАНС

20 Юни 2005 г., публикувано в Архив

Водачът на листата на Новото време в Бургас Мирослав Севлиевски:
СЛЕДВАЩОТО ПРАВИТЕЛСТВО ЩЕ БЪДЕ ПОДОБРЕНА ФОРМУЛА НА ЛИБЕРАЛНИЯ АЛИАНС

Какви ще бъдат посланията ви за Бургас? Какви ангажименти ще поемете в тази кампания вие лично?

- Първо, аз не участвам в избори за кмет и общински съветник, а участвам на избори за депутат. Това, което обещавам на бургазлии, е да си върша работата така, както си я вършех в 39-ото народно събрание, когато те ме изпратиха. Като депутат от Бургас съм внесъл 28 закона лично, от които 15 са приети. Бил съм председател на парламентарна група, която е внесла 72 закона, от които 35 са приети, което горе-долу прави така, че всеки месец сме имали по два закона, които сме внасяли през всичките 4 години и по един закон на месец, който Народното събрание е приело. Така, че моето послание към бургазлии е: “Ще бъда в следващия парламент, за да си върша работата, за да приемам такива закони, за да гласувам и да предлагам такива изменения на държавния бюджет, от които да имат полза всички бургазлии, както и всички българи”. А бургаските приоритети е важно да бъдат част от приоритетите на държавата и един национален политик, когато е народен представител от един или друг избирателен район, неговата задача е да прави бургаските или на съответния район приоритети, да бъдат част от националните.

А хората в Бургас приемат ли ви като странична фигура или както се казва, като “парашутист” - вие не сте от региона?

- Това, че не съм от региона не означава, че не работя за него и мисля, че последните четири години са го доказали.

Да, питам просто хората дали го приемат така?

- Като гледам социологическите проучвания днес, моят рейнинг сред бургазлии е един от най-високите и ми се струва, че е най-високият от рейтингите на всички депутати, които бяха в 39-ото народно събрание. И това е оценката за мен.

БСП ИЗДИГНА НАЙ-РОЯЛИСТКИЯ ДЕВИЗ

18 Юни 2005 г., публикувано в Архив

БСП ИЗДИГНА НАЙ-РОЯЛИСТКИЯ ДЕВИЗ

Мирослав Севлиевски, министър на енергетиката и заместник-председател на "Новото време", пред в. "БАНКЕРЪ"

Мирослав Севлиевски е роден на 18 януари 1965 г. в Троян. Завършил е география в СУ "Св. Климент Охридски". Един от създателите на Групата за натиск на "Новото време" и на дискусионния клуб със същото име, в който членуваха над 20 депутати от НДСВ. Учредител и заместник-председател на политическата партия "Новото време". Преди да оглави самостоятелна парламентарна група, Севлиевски беше член на Политическия съвет на НДСВ и заместник-председател на парламентарната група на НДСВ в 39-ото Народно събрание. Женен, има една дъщеря.

БЪЛГАРСКАТА ЕНЕРГЕТИКА ИМА НАЙ-ГОЛЯМОТО БОГАТСТВО – ХОРАТА, КОИТО ЗНАЯТ И МОГАТ

18 Юни 2005 г., публикувано в Архив

Слово на министър Мирослав Севлиевски
по случай Деня на енергетика,
БНТ, 18 юни 2005 г.

Уважаеми дами и господа,
Скъпи колеги енергетици,
Приятели и съмишленици,

Утре е Денят на енергетика,

Позволете ми да се обърна към професионалната общност и да благодаря за усилията, за знанията и уменията на всички вас, които правите българската енергетика. Благодаря ви за всеки ден, отдаден за това хората да живеят на топло и светло, да  работят и да се развиват. Вие сте хората с енергия и с чувство за отговорност, които правят ежедневието на България спокойно и осигурено, а нейното бъдеще – перспективно.
Последните няколко години бяха изключително успешни не само за българската енергетика, но и за всички българи.
На 25 април България подписа Договора си за членство в Европейския съюз. С този подпис ние, българите, поставихме точка на черните сценарии за българската ядрена енергетика. Сложихме точка на всички опити да бъдат манипулирани страховете на хората и да бъде накърняван авторитетът на България. Договорът е нашият исторически български успех.

ВЯРВАМ, ЧЕ ПОЛИТИЦИТЕ ЩЕ БЪДАТ НА НИВОТО НА ЕВРОПЕЙКОТО БЪДЕЩЕ НА БЪЛГАРИЯ

15 Юни 2005 г., публикувано в Архив

Приветствие на министъра на енергетиката и енергийните ресурси Мирослав Севлиевски към Международната ядрена конференция “Бъдещето на ядрената енергетика на Балканите: сигурност на доставките и нови ядрени мощности”,
организирана от Български Атомен Форум
Варна, 15 юни 2005 г.

Уважаеми дами и господа,
На 25 април България подписа Договора си за членство в ЕС. С този подпис ние, българите, поставихме точка на черните сценарии за ядрената енергетика. Сложихме точка на всички опити да бъдат манипулирани страховете на хората и да бъде накърняван авторитетът на България. Дълбоко се надявам, че и всички политици са преодолели завинаги изкушението да използват ядрената енергетика като плашило. Договорът е нашият исторически български успех.
Сега голямото предизвикателство не само пред министерството на енергетиката, а пред всички онези хора, които са работили за авторитета на България, - за електроенергията, за сигурността и за благополучието на всички българи, да продължат да работят. В енергетиката има великолепни специалисти, има силно мотивирани хора, които не само знаят как се прави енергетика на световно ниво, но и как се мисли за репутацията на държавата. Тези хора ще са строителите и на втората българска ядрена мощност и те имат нужда от това политиците да станат техни съмишленици.

НОВОТО ВРЕМЕ Е ТАРАЛЕЖ В ГАЩИТЕ НА ХОРАТА БЕЗ ИДЕИ

14 Юни 2005 г., публикувано в Архив

Мирослав СЕВЛИЕВСКИ

Новото време не е вълшебна приказка, Новото време е политика, която се случва.
Политика, която показа как и най-малката група в българския парламент може да внесе 71 закона, от които са приети 35. И това не са кръпки в овехтялото законодателство, това са изцяло нови проекти, които създадоха правилата за модернизация на политическия, икономическия и социалния модел в България. Това е нашата визитна картичка. И е много странно, че се намират хора, които обилно разсъждават по темата “Който няма идеи, плаща концерти”. Още по-странно е, че си позволяват да говорят от името на “цялата нация”. Имаше такива времена, когато това беше възможно, даже задължително. Имаше пак такива хора, които си позволяваха да изземат правото на българите да решават и да им казват какво всъщност трябва да мислят.
Новото време е таралеж в гащите на такива хора, които страдат по старите времена и по старите партии. Таралеж сме в гащите на всеки, който при липса на лична стойност се произнася от името на всички българи.

Председателят на ПГ “Новото време” Мирослав Севлиевски: КОЙТО УПРАВЛЯВА ЗЛЕ, ДА НАПУСКА ПОСТА СИ

02 Юни 2005 г., публикувано в Архив

Председателят на ПГ “Новото време” Мирослав Севлиевски:
КОЙТО УПРАВЛЯВА ЗЛЕ, ДА НАПУСКА ПОСТА СИ

Законите в България са за всички и политиката не може да е спасение за тези, които ги нарушават

Г-н Севлиевски, казахте, че до края на юли ще има партия “Новото време”. С какво тя ще се различава от останалите?

- Дойде време да видим политиците и партиите в България на какъв принцип ще се различават. Партиите от прехода бяха познати като партии, които разпределяха дохода, разпределят държавното, бащиното, националното имане такова, каквото са заварили. Дойде време да създаваме доход, да запазваме и умножаваме това, което има държавата, да пълним онази полуизпразнена кошница, която сме наследили, а не да търсим начини да го раздаваме, за да ни харесва обществото. И тук е големият проблем, това е разделителната линия. Има ли политици, които са готови вече да започнат да мислят как да градят, а не как да разпределят. И това са предизвикателствата пред новите партии – да докажат, че могат да създават, да дават шанс на всички да участват в това създаване и най-вече – във вземането на решения за управлението на държавата.

Видео

Новото ВремеНавигация

Категории

Последни теми

Линкове

Блогрол

Архив

Абонамент