#

Блог на Мирослав Севлиевски

Блог на Мирослав Севлиевски за политика, случки, хора, емоции и факти

Няма време за губене

 

Архив за месец Май 2009

Това е блог за политика, случки, събития, хора, преживелици, пътешествия, емоции и факти - всякакви и най-вече политически.

Някои от тези събития и хора са част от историята на България, други със сигурност няма да попаднат там.

Някои са просто нещата, които са нашарили живота ми. Има ги в текстове. Има ги и в снимки, които и без думи разказват достатъчно.

Силата на всеки глас

28 Май 2009 г., публикувано в Обща

Силата на всеки глас
Кандидатирах се за евродепутат. На 16-о място в листата на Лидер с Новото време. Знам, че това е неизбираемо място, но постовете никога не са били моя мечта.
Винаги съм приемал участието си в политиката като работа в името на това да се утвърдят българските демократични институции, да успеят прагматичните идеи и полезната за всички българи политика.
Така разбирам политиката - като работа, като усилие да убедиш възможно повече хора да повярват в силата на гласа си, да знаят, че от всеки българин зависи кой и как ще управлява страната, а не като стремеж за пост.

Калфин да иде да подпечатва визи

27 Май 2009 г., публикувано в Обща

Калфин да иде да подпечатва визи

По-лесен и бърз достъп до български визи за руснаци искат не само големите туроператори, но и малките хотелиери по родното Черноморие, които разполагат само с по една-две стаи или малко кафене, от които издържат семействата си с приходите от летния туристически сезон.
Тези искания поставиха местните хора от Поморие пред кандидата за евродутат от листата на Лидер с Новото време Мирослав Севлиевски.

Безплатни лекарства за бедните, кредити за младите

24 Май 2009 г., публикувано в Обща

Безплатни лекарства за бедните, кредити за младите
Участие на зам.-председателя на Новото време Мирослав Севлиевски в предаването "На 4 очи" по Нова телевизия, 24 май 2009 г.

Сега има безплатни лекарства, които се полагат по заболявания, а трябва да бъдат по социален статус, каза още Севлиевски в предаването „На 4 очи" по Нова телевизия.

Според него другият проблем е в това, че здравното министерство, здравната каса и аптеките се занимават с лекарствата, а социалното министерство трябва да се грижи за бедните, нетрудоспособните и болните. И между двата процеса няма никаква връзка и оттам - никакъв реален резултат за хората.

Голям бой ни биха в Сърбия

23 Май 2009 г., публикувано в Обща

Голям бой ни биха в Сърбия
Текстът е публикуван във вестник „24 часа" на 22 май 2009 г.

"Приятели", новата рубрика на "24 часа", стартира с двама много известни и много стари другари - лидера на "Новото време" Емил Кошлуков и заместника му Мирослав Севлиевски. Те са толкова близки, че видиш ли единия, по инерция се оглеждаш и за другия. Какво е общото между тях освен партийния живот? Ами например, че са бащи на момичета. Кошлуков има едно на 13 г., казва се Алис и живее с майка си Наталия в Маями. Миро е в по-тежко положение. Освен жена си Деси той има вкъщи още две момичета - 11-годишната Мария, на която викат Мара, и 6-месечната София. Имат и безкрайни общи истории, една от които разказаха за нас.

Видео

Новото ВремеНавигация

Категории

Последни теми

Линкове

Блогрол

Архив

Абонамент