#

Блог на Мирослав Севлиевски

Блог на Мирослав Севлиевски за политика, случки, хора, емоции и факти

Няма време за губене

 

Архив за месец Април 2009

Това е блог за политика, случки, събития, хора, преживелици, пътешествия, емоции и факти - всякакви и най-вече политически.

Някои от тези събития и хора са част от историята на България, други със сигурност няма да попаднат там.

Някои са просто нещата, които са нашарили живота ми. Има ги в текстове. Има ги и в снимки, които и без думи разказват достатъчно.

Тайни и загадки в Южен поток и Белене

29 Април 2009 г., публикувано в Обща

Тайни и загадки в Южен поток и Белене
През последните пет години стана практика в енергетиката всичко, което се прави, да се прави в дълбока тайна. Имаме само декларации от правителството, че е защитен българският интерес, но нямаме никаква информация дали това е вярно.

БНР, програма Хоризонт. Блицкоментар на Мирослав Севлиевски от Новото време, бивш министър на енергетиката, за споразумението за газопровода Южен поток, договорено при посещението на българския премиер в Москва на 28 април.

България е в Европа, а не в ръцете на Руската мечка

25 Април 2009 г., публикувано в Обща

България е в Европа, а не в ръцете на Руската мечка
БТВ - "Сеизмограф", Светла Петрова разговаря с бившия министър на енергетиката Мирослав Севлиевски и с бизнесмена Христо Ковачки за резилтатите от газовата среща в София и за предстоящите избори в България.

Това, че г-н Путин не е намерил време да дойде в България на газовата среща не е драма. Дойдоха всичките му важни представители - "Газпром" и енергийният му министър. Аз виждам, че журналистите се опитват да направят история от това нещо, а то история няма. История щеше да има, ако Барозу не беше дошъл. Тогава вече щяхме да сме сами в ръцете на руската мечка. - така Мирослав Севлиевски коментира отказа на руския премиер да присъства на срещата в София.

3 вида депутати - най-велики, велики и обикновени

21 Април 2009 г., публикувано в Обща

3 вида депутати - най-велики, велики и обикновени

Анализът е публикуван във вестник "24 часа" на 21 април 2009 г.

Последните дебати и страсти по частичните промени в изборния закон много приличат на писането на изборните правила през 1990 г. И тогава - през април, след решение на Кръглата маса, а сега - на тричленката, беше изработено изборното законодателство.

Никога няма да забравя как член на ЦИК донесе в СДС картата с разпределението на 200-те мажоритарни избирателни района. И каза, че БСП иска до края на деня да получи становище и коментари. Това е все едно някой да ти тръсне части за атомна бомба и да нареди до вечерта да си я сглобил.

Двуполюсният модел се завръща

03 Април 2009 г., публикувано в Обща

Във ВИП Брадър влезе Андрей Слабаков и каза, че всеки ден ще номинира Емил Кошлуков за гонене. Не защото не го харесва, нито пък го харесва. Даже никак. Но само Куши за една вечер събрал толкова пари, колкото всички участници, взети заедно, не можаха да съберат. А нали тази била целта. Да го изгонят. Но първо да донесе парите.

Също като с десните преговори за коалиция.

Видео

Новото ВремеНавигация

Категории

Последни теми

Линкове

Блогрол

Архив

Абонамент