#

Блог на Мирослав Севлиевски

Блог на Мирослав Севлиевски за политика, случки, хора, емоции и факти

Няма време за губене

 

Архив за месец Февруари 2009

Това е блог за политика, случки, събития, хора, преживелици, пътешествия, емоции и факти - всякакви и най-вече политически.

Някои от тези събития и хора са част от историята на България, други със сигурност няма да попаднат там.

Някои са просто нещата, които са нашарили живота ми. Има ги в текстове. Има ги и в снимки, които и без думи разказват достатъчно.

Докладът на ЕК срещу доклада на Лечева

13 Февруари 2009 г., публикувано в Обща

Сергей Станишев много се зарадва на доклада на Еврокомисията. Като на асамблея Знаме на мира приветства доклада, каза колко е окуражен от Брюксел и се похвали, че го оценили по дойстойнство – него и правителството му.

В доклада пише, че "има известно развитие" и "известен административен капацитет" и че всичко, което очаква Европейският съюз от България като действия, е в бъдеще време.

Истинският доклад за напредъка на България – особено в сектора правосъдие и вътрешен ред, обаче не беше прочетен вчера.

Десният съюз готов до 15 март

03 Февруари 2009 г., публикувано в Обща

Интервюто е публикувано във вестник „Стандарт” на 3 февруари 2009 г.

Мирослав Севлиевски
Трети конгрес проведе през уикенда партия "Новото време". Таралежите преизбраха лидера си Емил Кошлуков, бившият министър на енергетиката Мирослав Севлиевски остана негов заместник.
Ще има дясна коалиция до средата на март, твърди Севлиевски. И още - семействата да си обсъдят внимателно бюджета, докато вечерят, кризата е тук.
 
- Г-н Севлиевски, защо конгресът на "Новото време" не определи с кого ще се коалира партията ви за следващия вот, да не би да имате противоречия за бъдещите партньори?

- Нямаме никакви противоречия, но сред десните партии текат непрекъснати преговори за предизборна коалиция. "Новото време" промени своя устав и вече кандидатите ни за народни представители и партийните коалиции ще се одобряват не от конгрес, а от национален партиен съвет - т. е. ще бъдем доста по-оперативни, защото времето до изборите намалява. Ще взимаме решения доста по-бързо.
Или с други думи -"Новото време" активно се готви да въведе легитимни решения във връзка с предстоящи коалиции в дясното политическо пространство.

Видео

Новото ВремеНавигация

Категории

Последни теми

Линкове

Блогрол

Архив

Абонамент