#

Блог на Мирослав Севлиевски

Блог на Мирослав Севлиевски за политика, случки, хора, емоции и факти

Няма време за губене

 

Архив за месец Февруари 2008

Това е блог за политика, случки, събития, хора, преживелици, пътешествия, емоции и факти - всякакви и най-вече политически.

Някои от тези събития и хора са част от историята на България, други със сигурност няма да попаднат там.

Някои са просто нещата, които са нашарили живота ми. Има ги в текстове. Има ги и в снимки, които и без думи разказват достатъчно.

Тройна коалиция ООД

14 Февруари 2008 г., публикувано в Обща

Анализът е публикуван във вестник „Класа” на 14 февруари 2008 г.

Правителството ще обявява конкурс за това кой да оглави държавния енергиен холдинг. Все едно да търсят приемни родители на Нероден Петко. Аз предлагам да обявят конкурси за министри, за коалиционни партньори, за депутати, а директорските бордове да ги дадат на концесия. А конкурсът да е онлайн, а МВР и Столичната община да организират и проследят записването и гласуването в интернет.
Вместо това да произвежда сензационни новини, правителството просто трябва да отговори на въпроса каква е крайната икономическа цел, която преследва с въпросния холдинг гигант. Защото до този момент говорят за средствата, но не и за целите. Трябва да кажат кой световен опит в енергетиката ще ползват за база. Защото нека да сме наясно – няма нужда да се преоткрива топлата вода. Трябва да докажат, че тази идея не е продължение на идеята за отдаване на лизинг на блокове III и IV на АЕЦ „Козлодуй”, като отдадат под наем цялата останала държавна енергетика.

83 стотинки на ден за дете – това дава правителството

12 Февруари 2008 г., публикувано в Обща

Има ли нужда България от енергиен холдинг?

Нова телевизия, “Коритаров LIVE”, 12 февруари 2008 г.

Създаването на държавен енергиен холдинг е поредният фойерверк на правителството. От него нищо няма да излезе и всеки е наясно, че колкото по-голяма и шумна е идеята, измъдрена в Хисаря от тристранката, толкова по-куха е тя. Така се провали продажбата на Кремиковци, а уж щеше да стане „до няколко часа”. После се оказа, че никой не е проверил в какво състояние е комбинатът. Същото беше и с даването на лизинг на закритите блокове на АЕЦ и с последвалото идейно строителство на нов – седми, реактор на ядрената централа.

Всички тези „чудеса” са предназначени, за да не си спомни никой, че същата тази власт е предвидила 83 стотинки на ден за българско дете, настанено в някой от държавните социални домове.

Видео

Новото ВремеНавигация

Категории

Последни теми

Линкове

Блогрол

Архив

Абонамент