#

Блог на Мирослав Севлиевски

Блог на Мирослав Севлиевски за политика, случки, хора, емоции и факти

Няма време за губене

 

Архив за месец Февруари 2003

Това е блог за политика, случки, събития, хора, преживелици, пътешествия, емоции и факти - всякакви и най-вече политически.

Някои от тези събития и хора са част от историята на България, други със сигурност няма да попаднат там.

Някои са просто нещата, които са нашарили живота ми. Има ги в текстове. Има ги и в снимки, които и без думи разказват достатъчно.

Мирослав Севлиевски: АЗ СЪМ ВОДАЧ НА ИДЕИ

05 Февруари 2003 г., публикувано в Архив

Основната драма през последните 12 години у нас е състезанието между два типа политика – конспиративната и публичната, смята депутатът

Мирослав Севлиевски е член на Политическия съвет на НДСВ, депутат и член на комисията по вътрешен ред и сигурност. Роден е през 1965 г. в Троян (“Като Аня Пенчева, Сашо Диков, Милко Балев и Ангел Балевски”.) Завършил е география в Софийския университет “Св. Климент Охридски”. Дълги години се е занимавал с алпинизъм, минава за доста добър скиор. Бил е съветник на президента Желев, консултант на няколко чужди финансови компании. До момента, в който “съдбата щастливо го срещнала със Симеон”. Семеен, с дъщеря на 4 и половина.

Г-н Севлиевски, говори се, че имате амбициозния замисъл да вбиете клин в опозицията с идеите си за неформални сдружения и тематични коалиции. Тази инициатива опит за преструктуриране на политическото пространство ли е или просто тип оскаруайлдовско занимание, нещо като изкуство заради самото изкуство?

- Идеята за създаване на тематични коалиции, на интерпарламентарни комуникации и сдружения е възможна на фона на липсата на ярки идеи от лидерите на парламентарните партии. Един такъв вид неформални образувания при определени условия биха могли да се превърнат и във формални. Но засега те са замислени просто като инкубатори на свежи идеи. 

Заедно с Емил Кошлуков и Болислав Цеков минавате за двигател на вътрешната опозиция в НДСВ...

Мирослав Севлиевски: БЪДЕЩЕТО Е НА ТЕМАТИЧНИТЕ КОАЛИЦИИ

03 Февруари 2003 г., публикувано в Архив

Българският политически дебат не е по същество, а само по процедура, твърди депутатът от НДСВ

Мирослав Севлиевски е депутат от НДСВ в 39-ото Народно събрание. По професия е инвестиционен консултант, завършил е география в СУ “Климент Охридски”. 38-годишен, член е на парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред.

Господин Севлиевски, какво всъщност разгорещи страстите около приемането на поправките в приватизационния закон, който не предвижда възможност за съдебно обжалване?

- За съжаление истински дебат през всичките години в България не е имало, никога досега не сме говорили по същество. На българския политически живот през 13-те години му липсва именно дебат по същество. През тези години ние си говорим главно по процедура. Това е нашата драма и тя има своите причини. Основната е, че българските политически партии имат една инерция от тоталитарно време да не се обсъждат приоритетите на обществото по същество. Тогава беше опасно и забранено да се говори по същество. Е, дошло е вече такова време и днес можем да го направим. А същественият въпрос за приватизацията е ще приватизираме ли, или ще шикалкавим. Добре ли ще приватизираме или не. Ще приватизираме ли структуроопределящите компании, в които са заети над 100 хиляди души, или няма да ги приватизираме.Следващият въпрос е добре ли ще ги приватизираме и процедурата дали ще бъде публична.

Видео

Новото ВремеНавигация

Категории

Последни теми

Линкове

Блогрол

Архив

Абонамент