#

Блог на Мирослав Севлиевски

Блог на Мирослав Севлиевски за политика, случки, хора, емоции и факти

Няма време за губене

 

Архив за месец Януари 2009

Това е блог за политика, случки, събития, хора, преживелици, пътешествия, емоции и факти - всякакви и най-вече политически.

Някои от тези събития и хора са част от историята на България, други със сигурност няма да попаднат там.

Някои са просто нещата, които са нашарили живота ми. Има ги в текстове. Има ги и в снимки, които и без думи разказват достатъчно.

ПостЖивкови гайки

16 Януари 2009 г., публикувано в Обща

Няма как да е вярно това, което каза днес българският президент: „Извинявайте, ние нямаме една нова гайка завита след времето на Тодор Живков”.

Извинявайте, но аз не съм съгласен с Първанов, че никой в тази държава и една гайка не е завъртял, откакто ни управлява вождът на БКП.

Няма как да приема такова твърдение, защото би означавало, че не съм правил нищо 20 години, че ме е нямало, че всички ни е нямало през целия период от премахването на член Първи от Живковата конституция до членството на България в НАТО и Европейския съюз, че всичкото това време е било безмислено.

От газовата криза България губи всичко

09 Януари 2009 г., публикувано в Обща

Кой печели и кой губи в международен и вътрешен план от газовата криза? Как може да се отрази кризата на обществено-политическия живот у нас и колко е голяма заплахата за страната ни?

Тези въпроси ми зададе вестник 24 часа.

Според мен новата криза с природния газ катализира финансовата криза.

От нея губят всички - и Русия, и Украйна включително, заради загубата на репутация. България губи всичко. Кой ще е печелившият - ще се разбере накрая.

Паника криза не гони

07 Януари 2009 г., публикувано в Обща

Но управляващите се постараха да я създадат

За спирането на доставките на природен газ от Русия и отражението му върху българската икономика Агенция „Фокус” разговаря с Мирослав Севлиевски, бивш министър на енергетиката и енергийните ресурси. Интервюто е от деня, в който бяха спрени доставките на газ за България – 6 януари, Богоявление.

Още на следващия ден всички коментари на представителите на властта звучат отчайващо остарели, защото и паниката вече е факт и принудителното вкарване на бизнеса в липсата на адекватни действия на правителството. Видя се, че нито един представител на властта, нито една институция не е подготвена за действия при криза, още по-малко някой си е направил труда да анализира отдалече задаващата се криза и да подготви превантивни стъпки. Липсва и каквато и да било информация за евентуалните последици от кризата. Както винаги кризата върви поне няколко крачки преди българското правителство на тройната коалиция.

Видео

Новото ВремеНавигация

Категории

Последни теми

Линкове

Блогрол

Архив

Абонамент