#

Блог на Мирослав Севлиевски

Блог на Мирослав Севлиевски за политика, случки, хора, емоции и факти

Няма време за губене

 

Архив за месец Януари 2008

Това е блог за политика, случки, събития, хора, преживелици, пътешествия, емоции и факти - всякакви и най-вече политически.

Някои от тези събития и хора са част от историята на България, други със сигурност няма да попаднат там.

Някои са просто нещата, които са нашарили живота ми. Има ги в текстове. Има ги и в снимки, които и без думи разказват достатъчно.

Голяма тайна налегна енергетиката

24 Януари 2008 г., публикувано в Обща

Битките между посредници правят проблемите с Русия 

Интервю, публикувано във в. „Труд”, 24 януари 2008 г.

- Г-н Севлиевски, като бивш министър с какви чувства наблюдавахте как се справя енергетиката ни в бурите, снега, кризите за горива?

- Предвид обстановката, веднага се сещам за вица за онзи чукча, дето станал член на КПСС и го питали как се чувства. Та той казал: имах чувство на студ и глад, а сега към тях се добави и любов към СССР.
В нашия случай българските граждани бяха подложени на студ и глад от снежното бедствие, а към тях се добави ненавист към властта.
Енергетиката не е само доставка на топло и светло срещу съответната цена. Енергетиката е политика. Показва не само вижданията и способността на управляващите да осигурят стабилност и перспектива на държавата. Показва доколко властта е способна да намали изпитанията пред българските граждани, да ги спасява от беди, нещастия и кризи.

Видео

Новото ВремеНавигация

Категории

Последни теми

Линкове

Блогрол

Архив

Абонамент