#

Блог на Мирослав Севлиевски

Блог на Мирослав Севлиевски за политика, случки, хора, емоции и факти

Няма време за губене

 

Архив за месец Януари 2002

Това е блог за политика, случки, събития, хора, преживелици, пътешествия, емоции и факти - всякакви и най-вече политически.

Някои от тези събития и хора са част от историята на България, други със сигурност няма да попаднат там.

Някои са просто нещата, които са нашарили живота ми. Има ги в текстове. Има ги и в снимки, които и без думи разказват достатъчно.

Мирослав Севлиевски: НЯМА КРЪГ “СЕВЛИЕВСКИ - КОШЛУКОВ”

25 Януари 2002 г., публикувано в Архив

Един човек и едно око не решават всичко
Преходът ни няма комуникации
Не мога добре да се организирам в избирателния си район

ЗАЩО ИСКАМ ПЕНСИЯ ЗА БИВШИТЕ ПЪРВИ

22 Януари 2002 г., публикувано в Архив

НДСВ да въведе правила за общуване с бизнеса

Мирослав СЕВЛИЕВСКИ,
депутат от НДСВКакво става с президента, когато изтече мандатът му? В Европа и САЩ той получава резиденция, високо обществено положение и уважение. У нас оцелява както може.
Аз съм един от вносителите на първия законопроект за статута и мандата на лицата, които са били президент и вицепрезидент, защото съм убеден, че тези хора са част от националното ни богатство и заслужават признание.
Държавният глава и вицепрезидентът трябва да имат право на по-ранно пенсиониране, след като изтече мандатът им. Предлагаме размерът на пенсията им да е 90% от заплатата. Даваме им доживот правото на кола и шофьор от Националната служба за охрана. Бившият президент получава още офис и средства за двама технически сътрудници.
Основният мотив за този проект е, че държавният глава е единственият, който се избира пряко. Конституцията му отрежда водещо място в държавната политика. Въпреки ограничените си пълномощия, той има влияние, а по време на мандата си трупа политически опит, който е несравним с този на другите лидери.
Заради проекта НДСВ може да бъде обвинено, че си губи времето с незначителни неща или харчи много пари. Няма причина обаче покрай големите решения да не се взимат малки, но добри.

Мирослав Севлиевски, депутат от НДСВ: ДОШЛО Е ВРЕМЕ ЗА МОДЕРНИЗАЦИЯ

17 Януари 2002 г., публикувано в Архив

"Дошло е време да дадем наистина доказателства на тези, които ни подкрепиха през юни м.г., че сме готови да донесем повече справедливост в България. Но има още - ние обещахме, че ще се опитаме да направим морала на политиците по-близък до морала на хората."

НДСВ – ЗДРАВО, СДС – НА ПАРЧЕТА

08 Януари 2002 г., публикувано в Архив

Мирослав СЕВЛИЕВСКИ

Правителството. 2002 г. ще е решаваща за промяната на публичния образ и разбиране за правителството въобще - от правителство на мнозинството към правителство на избирателите.
Правителството ще остане стабилно, защото показа, че разбира най-големите си слабости, които са по-скоро огромните му предизвикателства, свързани с наследените масова бедност и безработица, корупция и неясна дългосрочна стратегия за развитие на икономиката. Министрите от кабинета ще бъдат успешни само ако са разбрали уроците от юли и ноември миналата година, ако дават ежедневни доказателства какво са свършили и ако са в състояние да обобщят и генерират дългосрочна стратегия за развитие на отделните си сектори. През 2001 г. избирателите на два пъти дадоха ясен сигнал, че желаят политиката и икономиката да бъдат модернизирани. Няма причина да мислим, че правителство, дошло на власт в името на промяната, няма да бъде готово да се променя и модернизира.
Отношенията между премиера и президента изцяло ще зависят от европеизацията на лявото пространство и от отношението на държавния глава към националните приоритети.

Мирослав Севлиевски: БУРГАСКОТО ЛОБИ Е ОТ ВСИЧКИ ГРУПИ

02 Януари 2002 г., публикувано в Архив

Господин Севлиевски, може ли да говорим за Бургаско лоби в парламента?

- Да, в парламента има вече бургаско лоби. По-важното е, че то е сформирано не само от представителите на НДСВ, а от всички депутати от избирателния район, което дава много по-големи шансове на позициите, които отстояваме.

Видео

Новото ВремеНавигация

Категории

Последни теми

Линкове

Блогрол

Архив

Абонамент