#

Блог на Мирослав Севлиевски

Блог на Мирослав Севлиевски за политика, случки, хора, емоции и факти

Няма време за губене

 

Това е блог за политика, случки, събития, хора, преживелици, пътешествия, емоции и факти - всякакви и най-вече политически.

Някои от тези събития и хора са част от историята на България, други със сигурност няма да попаднат там.

Някои са просто нещата, които са нашарили живота ми. Има ги в текстове. Има ги и в снимки, които и без думи разказват достатъчно.

Информация на ухо

07 Юни 2010 г., публикувано в Обща

Информация на ухо
Благодаря на Стандарт, че ме върнаха да пиша в блога си.

Днес във вестника има публикация, кръстена „Акция Бедняците и за политици с имоти на плажа" и с добавка „Царисти се облажили с хотели по морето".
Името ми е лепнато към твърдението на авторите, че „Според сегашните управляващи над 400 имота са раздадени "под масата". „Сред получилите парцели и права за строеж по Черноморието са Мирослав Севлиевски...".

Тези "факти" са потвърдени от „депутати от ГЕРБ" и „от мнозинството са категорични".

50-100 депутати ще са неясни до клетвата

04 Юли 2009 г., публикувано в Обща

50-100 депутати ще са неясни до клетвата
Текстът е публикуван във вестник „24 часа" на 4 юли 2009 г.

Централната избирателна комисия е обявила, че ще предостави на всички участници в изборите компютърната програма, с която се разпределят мандатите по партии и райони, заедно с обявяването на официалните резултати от изборите за национален парламент.

ЦИК обаче е забравила, че хиляди хора се включиха в кампаниите за евроизборите и за национален парламент през последните почти два месеца, че в деня на изборите ще има множество паралелни преброявания на гласовете, както и екзитполове. От които ще обявят резултати в национален и регионален мащаб.
Също така ЦИК явно не отчита факта, че по методиката, която те са приели и предоставили в интернет, могат да бъдат написани компютърни програми, резултатът от които да дава накрая различни имена на депутати в 41-ото НС.

Не продавайте гласа си, изберете промяната!

03 Юли 2009 г., публикувано в Обща

Не продавайте гласа си, изберете промяната!
Кампания срещу купуването на гласове организира Мирослав Севлиевски в бургаското село Рудник и минното селище Черно море. Мажоритарният кандидат за депутат в Бургас и водач на листата на Лидер с Новото време раздаде на избирателите брошури, в които са отпечатани правата им на гласоподаватели, според българската конституция.

Правото на глас е правото на всеки един български гражданин да избира представители в Народното събрание. Това е основното политическо право, записано в Конституцията на Република България. То не може да бъде ограничавано по никакви причини и гласът на всеки един български гражданин е равен на гласа на всеки друг. - това разясни на избирателите Мирослав Севлиевски. И ги призова да упражнят това право, като гласуват по съвест на парламентарния вот в неделя, 5 юли.

Севлиевски разясни на избирателите в двете селища и текстовете в Наказателния кодекс, по които законите преследват и наказват купуването и продаването на гласове.

Член 10 от Конституцията на България гласи:
Изборите, националните и местните референдуми се произвеждат въз основа на общо, равно и пряко избирателно право с тайно гласуване.

Правото на глас следва да бъде упражнено само и единствено според вътрешното убеждение на всеки един гражданин. Никакво насилие, заплаха или предлагане на възнаграждение, чрез което да се въздейства върху волята на избирателите не е допустимо.

Севлиевски дари църковна камбана

30 Юни 2009 г., публикувано в Обща

Севлиевски дари църковна камбана
Информацията е публикувана във вестник Труд на 30 юни 2009 г.

Мирослав Севлиевски дари църковна камбана на Черноморец. Двамата с Тончо Токмакчиев подкрепиха подписката на местните хора селото да върне старото си име Свети Никола

Севлиевски присъства на освещаването на три камбани в православния храм „Свети Никола" в Черноморец. Eдната от тях е отлята със средства, дарени от мажоритарния кандид за депутат и водач на листата на Лидер с Новото време в Бургас. Зам.-шефът на нововремци дари за нея 10 000 лева.

Двамата с Тончо Токмакчиев присъстваха на водосвета в църквата и дариха на храма и една икона на светите апостоли Петър и Павел.

Да нахраним мечката

29 Юни 2009 г., публикувано в Обща

Да нахраним мечката
Тескстът е публикуван във вестник Бургас днес и утре на 29 юни 2009 г.

Айтос посрещна мажоритарния кандидат и водач на листата на Лидер с Новото време в Бургас Мирослав Севлиевски.

Съвсем неочаквано Миро, както го наричат приятелите му в Айтос, пристигна с президента Желю Желев. Мястото на срещата беше... зоопаркът на Айтос.

Току пред клетките на мечките стана ясно,че визитата не е случайна. По инициатива на Лидер - Айтос и лично на Георги Янев и Мирослав Севлиевски зоопаркът в града получи като дарение хладилна камера.

370-литровият фризер беше връчен на управителката Росица Златева, която призна, че подаръкът е избран, след като от Лидер -Айтос поискали да знаят от какво най-много се нуждае айтоската менажерия. Още преди три години Георги Янев започна системно да подпомага дейността на зоопарка в Айтос с хляб за животните.

Желев застъпник на Севлиевски

29 Юни 2009 г., публикувано в Обща

Желев застъпник на Севлиевски
Текстът е публикуван във вестник Черноморски фар на 29 юни 2009 г.

Ще направим ръцете на българските деца чисти, обеща водачът на ЛИДЕР с "Новото време" в региона
"Аз съм личен застъпник на Миро и ще гласувам за него, защото го познавам от 20 години. Вярвам, че той е добър политик, но най-вече, защото може да стане добър държавник. Той е честен и работлив. България има нужда от такива политици, а Бургас от такива депутати", така първият демократично избран президент на България д-р Желю Желев обясни защо отново се впуска в активна предизборна кампания, и то в Бургас.

Мирослав Севлиевски и Желю Желев вършаха из нивите на бургаското село Мъдрино. Мажоритарният кандидат за депутат и водач на листата на ЛИДЕР с "Новото време" в Бургас Мирослав Севлиевски и президентът Желев от седмица обикалят региона "да чуят болежките" на избирателите.

"Желев е мой учител в политиката, от него съм научил думите демокрация, пазарна икономика, честни избори", каза Севлиевски, който беше депутат от Бургас в 39-ото Народно събрание.

Депутат и президент обиколиха целия Бургаски регион. Качиха се на комбайн при жътварите в Мъдрино, отидоха при работничките в шивашката фабрика "Лазур", на пазара в Карнобат, обходиха Грозден и Сунгурларе, Айтос - от зоопарка до центъра, бяха в читалищата на Ахелой и Каблешково. Навсякъде хората им се оплакваха от ниските пенсии и разбитите пътища, от сушата, от ниските цени на селскостопанската продукция.

Среща на Тройката!

28 Юни 2009 г., публикувано в Обща

Среща на Тройката!
Лидер с Новото време ви канят: Да се забавляваме заедно!
Елате на концерт на 2 юли 2009 година от 19.30 часа - площад Тройката в Бургас.
Софи Маринова, Калин Вельов, група Тумбаито и кубинската певица Долорес.

Отговорът на яйцето

26 Юни 2009 г., публикувано в Обща

Отговорът на яйцето
Фалшивата битка между Атака и ДПС осра политиката, превърна политическия дебат в мръсен цирк и в тотална подмяна на демокрацията. Замериха с яйце Йордан Цонев в Бургас, по време на телевизионния дебат в центъра на града.
Той нарече Бургас град на разделението и обвини Атака, че насажда омраза и страх сред бургазлии. Те пък му го върнаха с още омраза и заплахи за страх.

Кого обслужва тази „политическа битка"? Това ли очакват хората от нас - кандидатите за депутати? Аз, като мажоритарен кандидат и водач на листата на Лидер с Новото време категорично отказвам да участвам в измислената война между ДПС и Атака, в която те се опитват да въвлекат всички.

Опитват се, но няма да стане. Бургас има нужда от нормални политици, България има нужда от нормални политици. От депутати, които ще работят за това да се случи промяната в политиката, да има развит туризъм и работа за хората, да няма проекти, които ще унищожат природата, да са чисти ръцете на децата на България, да имат те бъдеще.

В Новото време винаги сме правили публична политика, предлагали сме модерни решения, работили сме за това да има правила, да се спазват законите и да се пази свещеното право на всеки български гражданин сам да избира кой да управлява държавата. Мой застъпник в Бургас е първият демократично избран президент на България Желю Желев.

Моята програма е ясният и категоричен отговор на „политиката на яйцето", отговор за промяна, отговор за бъдеще:

Ще направим ръцете на децата ни бели!

25 Юни 2009 г., публикувано в Обща

Ще направим ръцете на децата ни бели!
Тексът е публикуван в сайта burgasnews.com

С мотото "С дързост към бъдещето, с почит към миналото" Лидер с Новото време представиха кандидатите за депутати на концерт в Морската градина. За коалицията пя Пламен Ставрев, а водачът на листа и мажоритарен кандидат Мирослав Севлиевски полу на шега заяви, че от опит знае, че за който пее този певец, той печели изборите.
Вече сериозно Севлиевски представи кандидатите в листата. За тях той каза, че това са хора, за които вярва, че имат дързост и кураж да носят промяната. "Има хора, които много говорят, но нищо не са свършили", каза Севлиевски. За последните месеци той е обиколил цялята област и се е запознал с проблемите на региона.

31 отговора за 24 часа

24 Юни 2009 г., публикувано в Обща

31 отговора за 24 часа
Вестник 24 часа публикува основните послания на партиите в анкета от 31 въпроса. От името на Лидер и Новото време 31 отговора даде мажоритарният кандидат за депутат в Бургас Мирослав Севлиевски, водач на листата и зам.-председател на Новото време.

1. По-високи заплати - Предвиждаме изпреварващо увеличение на заплатите на учителите, лекарите и сестрите чрез оптимизиране на другите бюджетни харчове и запушване на течове от кражби и корупция, както и диференциране на заплатите в държавната администрация с висок таван за съвестните и квалифицирани служители. Държавата трябва да стане по-добър работодател на способните и трудолюбивите.

2. По-високи пенсии - На пенсионерите с пенсия под 300 лева държавата да предоставя безплатно всички необходими лекарства. Пенсиите се увеличават, ако растат заплатите и работещите.

3. Запазване на работни места - Предлагам двугодишен мораториум върху съкращенията на работните места в обществения секор. За да се запазят работните места при икономическа рецесия са необходими мерки за предпазване на бизнеса от кризата. Ще инвестираме в реновиране на важните обществени сгради - училища и болници, чрез което да се подпомогне строителния бизнес и производството на съпътстващи продукти за бита - текстил, мебелна промишленост и т.н.

Видео

Новото ВремеНавигация

Категории

Последни теми

Линкове

Блогрол

Архив

Абонамент